CGK Missionair voor mensen met hart voor evangelisatie

CGK Missionair - vier Kerst in je buurt

Deze nieuwsbrief is voor:
uitgave van deputaten evangelisatie | december 2021
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je in ons adressenbestand zit, bijvoorbeeld als vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad, deelnemer aan het missionair leertraject of omdat je jezelf hebt ingeschreven als abonnee.

Binnenstebuiten ...

conferentie op za 19 maart
Ook in tijden van verwarring en crises heeft de kerk goed nieuws. Nieuws dat naar buiten moet. Over Jezus, over genade die alles binnenstebuiten keert. Op zaterdag 19 maart 2022 organiseren verschillende organisaties de conferentie Missie Binnenstebuiten. Vanuit de CGK werken onder meer mee: Petra de Jong-Heins, Jelle Nutma (missionair consulenten) en Jeanette de Waard (opbouwwerker Hart voor Noord). Zie: www.missiebinnenstebuiten.nl.
In onze volgende nieuwsbrief leest u er meer over.

geen haar op ons hoofd!

van dorp naar grote stad en nooit meer terug
'Geen haar op ons hoofd dacht erover om te gaan verhuizen naar een grote stad! Maar Gods roepstem was zo duidelijk dat we geen nee konden zeggen. Dus verhuisden we drie jaar geleden van een gezellige wijk in Veenendaal naar een appartement in Rotterdam-West', vertelt Petra Verhelst (derde van links).
Meer lezen

Christus centraal, Gods missie centraal

interview met twee dominees
In Magazine OnderWeg werden ds. Anne van Olst (Antwerpen-Deurne) en ds. André Jansen (Woerden) geïnterviewd over het lezen van de Bijbel. Christus centraal, Gods missie centraal! Hoe werkt dat concreet uit voor hen?

'welkom thuis'-kerstdiner (Haarlem)

Kerst = delen van overvloed
Bekijk het bovenstaande filmpje van Het Open Huis Haarlem en laat je inspireren. Te midden van alle gezelligheid in eigen (familie)kring heb je vast gelegenheid om een uurtje ervan te delen met iemand uit je buurt.

de 'Big Five' in Lelystad

op zoek naar de schat van het kerstfeest
Op zaterdag 18 december nemen de gezamenlijke kerken in de stad mensen op een eigentijdse manier mee door het kerstverhaal. Coronaproof. ‘In het centrum ga je op zoek naar de 'Big 5’ van Kerst. Net als de wijzen uit het Oosten volg je de ster. Op 5 plekken praten de ‘big five’ via een QR-code tegen je.'
Wie de route volgt, komt oog in oog te staan met de schat van het kerstfeest. Voor de kinderen wordt dat zichtbaar gemaakt met een presentje.
Wie er die zaterdag niet bij kan zijn, kan de route ook daarna nog beleven met een smartphone.
Lees er meer over in het AD.

Kerst in Zaandam

hang samen een wens in de boom
Ds. Mark Veurink van Bloei in Kogerveld (Zaandam) vertelt over hun plannen rond Kerst: 'We willen zeker Kerst gaan vieren - maar we lopen er ook tegenaan dat we toestemming van anderen nodig hebben, en dat laat op zich wachten. Dit willen we doen:
wensen in de boom

Een klein koortje uit een bevriende migranten-gemeente gaat in het centrum kerstliederen zingen, we delen warme chocolademelk en wat lekkers uit, en we zetten een kerstboom neer waar mensen een wens in mogen hangen. En natuurlijk hopen we dan ook met mensen in gesprek te komen. Vanwege de avond-lockdown willen we dit vervroegen naar 15:00 tot 17:00.
maaltijd / high tea

We hebben al een maandelijkse buurt-maaltijd, en op Tweede Kerstdag willen we wat grootser uitpakken. Met de maaltijd, maar ook door iets van het Bijbel-verhaal te delen en kerstliederen te laten klinken. Alternatief kan zijn dat we van de maaltijd een high tea maken, zodat we om 17:00 kunnen afronden.
kerstpakketten

Vanuit moedergemeente Menorah zamelen we samen met stichting Present kerstpakketten in, die we in de wijk willen uitdelen.
plan B
Mocht het met de toestemming helemaal niet lukken, dan doen we ergens in de wijk een huis-aan-huis-actie met kerstgroet. Langs de deuren in een galerijflat om mensen een klein ‘verwentasje’ aan te bieden, met een flyer van wie wij zijn.
maak nader kennis met Bloei in Kogerveld.

Ik ben het Licht

Het Arabische team binnen ICF Apeldoorn heeft vanwege de coronaregels (samenkomen met een beperkt aantal mensen tegelijk) bedacht om alleen niet-christenen te uitnodigen. Met hen hebben zij gegeten, geluisterd naar het goede nieuws dat de engelen aan de herders brachten en erover doorgepraat. Daarna kreeg ieder een symbolisch kerstcadeau, vergezeld van een kaart met deze tekst:
een gezegend Kerstfeest!

Wij wensen onze lezers een gezegend Kerstfeest!

EV pay-off Gods missie brengt mensen in beweging
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website