header coronanieuws

Coronanieuws: verstild kerstfeest

uitgave van Dienstenbureau CGK | 20 december 2021
Deze nieuwsbrief is voor:
U ontvangt deze als vertegenwoordiger van uw kerk, van een deputaatschap of het moderamen van de generale synode. Ieder die wil, kan zich persoonlijk abonneren via www.cgk.nl/nieuwsbrief.

tip: deel deze nieuwsbrief ook met jeugdleiders!

opnieuw een verstilde Kerst

maar niet zonder hoop
‘Omikron’ heet de variant deze keer. Kleine ‘o’ betekent dat letterlijk. En miniscuul klein is dat virusdeeltje inderdaad, maar het pakt ons wel ons kerstfeest af. Zo voelt het in elk geval na het afkondigen van de maatregelen van een nieuwe lockdown.
Meer lezen

wat als je jong of kwetsbaar bent?

sommige dingen zijn wel toegestaan
De overheid heeft bij de maatregelen zeker oog voor groepen in de samenleving die hier in onevenredige mate meer last van hebben dan anderen. Met name worden genoemd: sociaal kwetsbare mensen en jongeren. Met het oog op deze groepen schrijft de overheid het volgende:
Georganiseerde jeugdactiviteiten voor personen tot en met 17 jaar zijn buiten tot 17.00 toegestaan met maximaal 50 personen. Buurt- en wijkcentra blijven geopend voor georganiseerde dagbesteding en opvang voor kwetsbare groepen en ook bibliotheken blijven geopend (zie de 'Kamerbrief' over dit OMT-advies)
Kijk als kerk of je met die ruimte wat kunt doen in deze weken om zo ook zorg en aandacht te geven aan jongeren en eenzamen. Wees creatief, moedig jeugdleiders aan dit op te pakken of kijk of je kerk in deze weken zo’n functie als buurt- of wijkcentrum kan vervullen, om opvang te geven aan wie die dat in deze dagen broodnodig hebben. Zo mag de kerk in deze tijd ook betekenis geven aan de opdracht om er te zijn voor hen die ons omzien nodig hebben.
Zie de jeugdbonden voor actuele adviezen: CGJO en LCJ.

tweede mijl

overwegingen uit Antwerpen

Als iemand je dwingt één mijl te gaan, ga je er twee, zei Jezus. De eerste mijl is gedwongen, je kunt er niet onderuit. De tweede mijl is vrijwillig. Je doet het niet omdat het moet, maar graag, niet omdat het leuk is, maar uit liefde. Wat betekent die tweede mijl voor christenen in corona-tijd?

Lees wat ds. Anne van Olst (Antwerpen-Deurne) nog meer schrijft.
de tweede mijl ga je vrijwillig

meer informatie en contact

Dienstenbureau CGK verbinding@cgk.nl (e-mail in tijden van corona) | alle coronaberichten op onze website: www.cgk.nl/corona | hulp bieden en hulp vragen: www.nietalleen.nl
CGK Dienstenbureau | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website