CGK Zendingsnieuws: de Bijbel open

uitgave van Dienstenbureau CGK | december 2021
Deze nieuwsbrief is voor:

de Bijbel hardop lezen in de kerk

René en Lydia van den Berg
René en Lydia van den Berg zijn door de CGK van Den Haag via Wycliffe Bijbelvertalers uitgezonden naar Papoea-Nieuw-Guinea. René is daar nauw betrokken bij de opleiding van lokale taalconsulenten. Recent was hij met drie taalkundigen-in-opleiding een tijdje in een eenvoudig dorp. Hij vertelt over glibberige paadjes en over een gemeente die hardop de Bijbel leest met elkaar. Meer lezen

klimaatneutrale zending

Kerkplanters Rob en Sandy Krause
Zending steunt het project Serenissima in Noord-Italië, waar Rob en Sandy Krause werken. Rob is niet alleen kerkplanter; hij motiveert anderen tot kerkplantingswerk en hij geeft leiding aan projecten voor vluchtelingen. Een daarvan is wel heel bijzonder: KM:0. Meer lezen

team zending van de CGK wenst u gezegende kerstdagen en Gods zegen voor 2022


Want een Kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven, en de heerschappij rust op zijn schouder. En men noemt zijn Naam Wonderlijk, Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst. (Jesaja 9:5)
BZ - Kerstgroet4 (800x600)

samen studeren

Mukhanyo Theological College in Zuid-Afrika
Aan het Mukhanyo Theological College (MTC), de Bijbelschool in Zuid-Afrika die zending steunt, studeerden afgelopen jaar verschillende studenten af. Onder hen twee echtparen. die met hun studie zich graag willen inzetten voor de versterking van hun kerk. Zij overwegen uitzending om elders het Evangelie te brengen. Meer lezen

mdw'er in de schijnwerper: familie Olweny

fam. Olweny
Elke Zendingsnieuws geven we in deze rubriek aandacht aan een missionaire diaconale werker. Deze keer: familie Olweny uit Kenia.
Via hun nieuwsbrieven houden zij hun achterban regelmatig op de hoogte van wat er zoal gebeurt. Wij lezen nu mee via de laatste nieuwsbrief waarin ze terugblikken en vooruit kijken.

gebedspunten

  • Bid voor mensen als Mustapha die een nieuw leven probeert op te bouwen. Dank voor mensen als Rob en Sandy Krause die met hun organisatie vanuit het Evangelie het verschil willen maken in mensenlevens en in de wereld waar zij werken.
  • Dank voor het onderwijs dat aan Mukhanyo Theological College wordt gegeven aan voorgangers en anderen die actief willen zijn in de kerk in zuidelijk Afrika.
  • Bid voor het werk van René en Lydia van den Berg en van de trainees Cletus, Simatha en Linda die zich inzetten om mensen de Bijbel in hun eigen taal te laten horen en voorlezen.
  • Bid voor de familie Olweny en het werk dat zij in Kenia doen.
facebook instagram 
CGK Dienstenbureau Zending | Postbus 334 | 3900 AH Veenendaal
telefoon: 0318-582360, e-mail: zending@cgk.nl