CGK Missionair voor mensen met hart voor evangelisatie

CGK Missionair - maart

Deze nieuwsbrief is voor:
uitgave van deputaten evangelisatie | 10 maart 2022
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je in ons adressenbestand zit, bijvoorbeeld als vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad, deelnemer aan het missionair leertraject of omdat je jezelf hebt ingeschreven als abonnee.

Kerken helpen Oekraïne

Gemeenteleden pakken hulpgoederen invoor Oekraine
Overal in Nederland komt de hulp voor de mensen in Oekraïne op gang, ook vanuit de kerken. In Dedemsvaart zamelde Rianne Slager al langer kleding in voor vluchtelingen en voor mensen in Oost-Europa. Toen ze het oorlogsleed in Oekraïne zag, besloot ze actie te ondernemen. Ze postte een flyer met een ‘boodschappenlijstje’ en vroeg ook om voedsel.
Meer lezen

19 maart conferentie Missie Binnenstebuiten

Het programma van de conferentie Missie Binnenstebuiten
Missie Binnenstebuiten Op 19 maart organiseren verschillende organisaties en kerkgenootschappen, waaronder de CGK, de conferentie Missie Binnenstebuiten. Welke kansen zijn er in deze tijd voor het evangelie? Daarover spreken Reinier Kramer, Tim Vreugdenhil, Jeannette de Waard en René van Loon. De muziek wordt verzorgd door Mensenkinderen. ’s Middags is er een missionaire markt. De conferentie vindt plaats in Utrecht.
Meer lezen

Radioprogramma in Dokkum

Dominee van der Wekken presenteert het programma 'Muziek voor iedereen'
Dominee Ton van der Wekken van de CGK Dokkum presenteert al sinds het begin van de coronacrisis het muziekprogramma ‘Muziek voor iedereen’. Onlangs ontving hij een bijzondere gast: de Commissaris van de Koning in Fryslân, de heer Brok. Toen door de coronacrisis de kerken hun zondagse erediensten moesten gaan uitzenden, kreeg dominee van der Wekken het idee om ook op woensdag een programma vanuit de kerk te presenteren.
Meer lezen

Dubbel feest

Cees van Breugel wordt bevestigd als evangelist in 'Hart voor West'
Dertien jaar geleden sloot de CGK Rotterdam-West haar deuren en verkocht het pand. Maar op 13 februari 2022 was hetzelfde gebouw mét de oude kanselbijbel de plaats voor een feestelijke bijeenkomst. ‘Hart voor West’ werd zendingsgemeente en Cees van Breugel werd bevestigd als evangelist voor deze nieuwe gemeente in de CGK! Ontroering, dankbaarheid en grote vreugde voor wat God gaf en nog steeds geeft.
Meer lezen

16 maart: online verkenningsavond pionieren

meld je aan
Hoe kun je - juist nu - van betekenis zijn in je wijk of buurt met het levende Woord van God? Ontdek het op onze online verkenningsavond op woensdag 16 maart 2022, van 20:00 - 21:00 uur. God is aan het werk, óók in deze tijd.
Meer lezen

Blog missionaire waarden (3)

EV connect 450x600
'Persoonlijk zie ik niet zoveel in evangelisatiewerk dat niet gericht is op het bouwen van relaties.'

Terugblik werkconferentie Noord-Nederland

Laat je licht schijnen
Eind vorig jaar (28 oktober 2021) vond er een werkconferentie plaats over missionair gemeente-zijn in de context van Noord-Nederland. Maar liefst vijfentwintig voorgangers waren aanwezig. Ze ontmoetten elkaar, bemoedigden elkaar en bevroegen elkaar op thema’s als gemeente-zijn tijdens/na corona, keuzes in missionair werk en missionair zijn in een (krimpend) dorp.
Meer lezen

Assen zoekt de bloei van de stad én nieuwe stafleden

Assen Zoekt zoekt een staflid
Assen Zoekt zoekt! Bij Assen Zoekt is ruimte voor een staflid die houdt van de stad Assen en zich bezig wil houden met een of meer van de volgende aandachtsgebieden: jeugdwerk (8 uur), intercultureel werk (8 uur) en/of de coördinatie van de Alpha-cursus (4 uur). Het betreft een betaalde functie.
Meer lezen
EV pay-off Gods missie brengt mensen in beweging
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website