CGK Zendingsnieuws: groeten uit Nederland

uitgave van Dienstenbureau CGK | februari 2022
Deze nieuwsbrief is voor:

het verdriet van de zending

Boek over zendingskinderen
Zendelingen trokken en trekken erop uit: ze verlaten hun familie en hun vaderland en gaan, vaak met hun hele gezin, in een ver land wonen. Als kinderen ouder worden en middelbaar onderwijs nodig hebben, komt de vraag op: wat nu? Tot zeker eind jaren zeventig van de vorige eeuw bleven die kinderen na een verlof bij familie of pleeggezin in Nederland en gingen de ouders alleen terug. Bij sommige zendelingen stonden geen foto’s van de kinderen in de kamer. Het verdriet van de ouders om de kinderen die ze niet bij zich hadden, was er te groot voor. Maar wat deed het met de kinderen?

Freek L. Bakker (zelf kind van zendelingen, en ervaringsdeskundige) schreef een boekje onder de titel Het verdriet van de zending – de stem van de kinderen in Nederland. Meer lezen

vertalen en puzzelen

Hessel Visser
Ruim dertig jaar geleden vertrokken Hessel en Coby Visser naar Botswana. Hun missie was: het vertalen van de Bijbel in het Naro. Om dat te kunnen, moet je een taal goed beheersen. Op 28 juni promoveert Hessel in Apeldoorn. Dan laat hij zien dat vertalen soms net is als puzzelen. Meer lezen

kaartenactie voor zendingswerkers

kaartenactie
Eind december ontvingen de abonnees van De Wekker drie ansichtkaarten. De kaarten waren voorgedrukt met de adressen van de drie families die uitgezonden zijn als zendingswerkers. Aan de oproep hen te verrassen is massaal gehoor gegeven.
Meer lezen

mdw'ers op verlof in NL

berg, fam van den 2017 (800x600)
op de foto: René en Lydia van den Berg

De komende maanden zijn een aantal missionaire diaconale werkers op verlof in Nederland:
  • Janetta Fokkema: 29-3 t/m 4 juli
  • René en Lydia van den Berg: april t/m augustus
  • Fleur Tumwebaze-van Snippenberg: april t/m juli
  • familie Mol: juni t/m juli
Via Zendingsnieuws wordt u op de hoogte gehouden wanneer u hen kunt ontmoeten.

mdw'er in de schijnwerper: Margot de Greef

Margot de Greef
Elke Zendingsnieuws geven we in deze rubriek aandacht aan een missionaire diaconale werker. Deze keer: Margot de Greef.
Via nieuwsbrieven houdt zij haar achterban regelmatig op de hoogte van wat er zoal gebeurt. Wij lezen nu mee via de laatste nieuwsbrief waarin ze vertelt over het (natuur)geweld in Haïti, maar ook over de mooie ontwikkelingen in de projecten waar Margot aan mee werkt.

gebedspunten

  • Bid voor kinderen van zendingswerkers. Tegenwoordig kunnen de kinderen vaak bij hun ouders blijven wonen, maar laten we de (inmiddels opgegroeide) generatie zendingskinderen niet vergeten die in een belangrijke periode in hun leven niet bij hun ouders konden zijn.
  • Dank voor het feit dat Hessel Visser zijn onderzoek kon afronden. Bid dat de inzichten die hij heeft beschreven mogen doorwerken in de wereld van het Bijbelvertalen.
facebook instagram 
CGK Dienstenbureau Zending | Postbus 334 | 3900 AH Veenendaal
telefoon: 0318-582360, e-mail: zending@cgk.nl