nieuwsbrief diaconaat: de ander de naaste
uitgave van Dienstenbureau CGK | april 2022
Deze nieuwsbrief is voor:
De oorlog in Oekraïne is nog dagelijks voorpaginanieuws. Veel mensen slaan op de vlucht, anderen blijven. We geven het laatste nieuws over onze projecten in Oekraïne. Verder laten we je zien hoe je kunt helpen en waar je terecht kunt voor ondersteuning daarbij.

zij die gaan en zij die blijven

door raket getroffen huis
De evacuatie van Vaders huis is geslaagd. Met dankbaarheid kunnen we melden dat de groep, die voornamelijk uit vrouwen en kinderen bestaat, veilig is in Freiburg.
De bewoners van Mercy House zijn gebleven. In hun omgeving wordt niet gevochten. Zij vangen nu evacuées uit Marioepol en Charkov op.
Lees meer

wat jij kunt doen voor Oekraïne

bidden

Draag alle betrokkenen bij deze oorlog op in gebed. God kan redden.

doneren

De noodhulpactie voor Oekraïne loopt door. Help mee en geef voor voedsel, schoon drinkwater en (tijdelijk) onderdak. Jij helpt toch ook?
Lees meer

praktisch helpen

Veel vluchtelingen uit Oekraïne zoeken en vinden onderdak in Nederland. De kans is groot dat ook jouw gemeente hier mee te maken heeft. Download hier twee berichten met concrete informatie van Gave. Kijk ook nog even wat we eerder over publiceerden over de opvang van vluchtelingen.
Lees meer

ik heb weer doelen in mijn leven

Andreas met brood en soep
Andreas stopte met het gebruik van drugs. Hij is één van de 11 personen in kliniek Het Anker die vorig jaar deze stap zette. Lees zijn levensverhaal en hoe het verblijf in Het Anker zijn leven een radicale wending gaf.
Meer lezen

werkreis naar zuidelijk Afrika

Witness voor haar huis met het nieuwe dak, samen met de Vendapredikanten Nefefe en Mawedzha
Na 2,5 jaar van reisbeperkingen is het weer mogelijk om op werkbezoek te gaan. Corine Lankhaar, deputaat diaconaat en lid van de werkgroep Afrika, en ds. Erjan van der Linde bezochten projecten, zendingsechtparen en missionair diaconaal werkers in Botswana en Zuid-Afrika.
Lees het reisverslag

armoede in Nederland?

oudere mevrouw met winterjas en energierekening bij de verwarming
Steeds meer huishoudens kunnen met moeite rondkomen, vooral dankzij de hoge inflatie en de enorm gestegen energieprijzen. Hoe ga je als diaconie om met hulpvragen? Deel je ervaringen met ons!
Meer lezen

korte enquête over collecteren

Diaconaat inventariseert welke plaats de collecte in de kerkdienst inneemt. De meeste gemeenten zijn naar aanleiding van de coronapandemie anders gaan collecteren. Wij willen graag inzicht krijgen in de keuzes die onze kerken maken en in de vragen die ze daarbij hebben. Daarom herinneren we je nog even aan de eerder deze maand verstuurde korte vragenlijst. Als je die nog niet had ingevuld, kan het hier.

save the date: 14 juni symposium 'Gods missie, onze agenda?!'

bijbel en agenda met prioriteitenlijstje
Op DV 14 juni organiseren we samen met de TUA het symposium 'Gods missie, onze agenda?!' Moet de kerk veranderen als die zich echt laat inschakelen in Gods missie? En hoe dan?
Kom ook en schrijf vandaag nog in!

Meer lezen

gebedspunten

Wilt u deze gebedspunten doorgeven voor voorbede of publiceren in de gemeentelijke nieuwsbrief? U kunt ook deze hele nieuwsbrief opnemen of deze op de website zetten. Vind alle nieuwsbrieven op deze pagina.
  • Bid voor de Oekraïense vluchtelingen en voor de achterblijvers.
  • Dank dat Andreas God heeft leren kennen en van zijn verslaving af is. Bid voor hem om wijsheid, zodat hij zijn lotgenoten tot zegen kan zijn en over Gods liefde kan vertellen.
  • Dank voor het goed verlopen werkbezoek aan Botswana en Zuid-Afrika en voor de mensen die daar het belangrijke diaconale werk doen.
  • Bid voor iedereen in binnen- en buiteland die diaconale hulp nodig heeft en voor de mensen die in elke situatie de (soms moeilijke) afweging moeten maken welke vorm van hulp het meest passend is.
CGK Dienstenbureau Diaconaat | Postbus 334 | 3900 AH Veenendaal | 0318-582367 diaconaat@cgk.nl
volg ons op:
facebook website