CGK Zendingsnieuws: gebruik je talenten

uitgave van Dienstenbureau Zending | juni 2018
Deze nieuwsbrief is voor:

afscheid van De Verbinding

afscheid van De Verbinding
Op zondag 24 juni nam de nieuwe zendingsconsulent, ds. Willem van ’t Spijker, afscheid van de samenwerkingsgemeente De Verbinding te Hilversum.
Meer lezen

talenten!

talenten!
We doen het eens anders, dacht de zendingscommissie van de CGK Hasselt. Die gemeente steunt het zendingswerk in Mozambique ...
Meer lezen en filmpje bekijken

goed voorbeeld...

goed voorbeeld...
In veel kerken in onze zendingsgebieden is het normaal dat de collecte die aan het einde van de dienst wordt gehouden, meteen wordt geteld.
Meer lezen en filmpje bekijken

... doet goed volgen

... doet goed volgen
Toen de zendingsconsulent tijdens de dienst in Hasselt vertelde op welke manier in veel andere landen collectes worden ‘verwerkt’, ...
Meer lezen en filmpje bekijken

ernstig ziek (?)

Ernstig ziek (?)
Tijdens het werkbezoek dat vertegenwoordigers van zendingsdeputaten begin juni brachten aan het Naro Language Project in D’kar, Botswana, bleek een van de leden van het vertaalteam in het ziekenhuis in Gaborone te verblijven.
Meer lezen

actie Cement Burundi

actie Cement Burundi
Een geschenk van ruim € 11.000 euro gaat mee, wanneer in de tweede week van juli werkbezoekers vertrekken naar Burundi om daar verschillende cursussen te geven aan voorgangers en leidinggevenden van de Église Protestante Réformée du Burundi (EPRB).
Meer lezen

busje voor Oleg Ljoebitsj

busje Ljoebitsj
Het ongeluk dat br. Oleg Ljoebitsj, de leider van het evangelistenteam in Tajmyr, Siberië, op de Eerste Kerstdag overkwam, heeft veel kerken in Nederland niet onberoerd gelaten.
Meer lezen

wie wil op onze homepage?

wie wil op onze homepage?
Vanwege de privacywetgeving hebben wij op www.cgk.nl de foto’s van veel mensen vervangen door foto’s van kerkgebouwen. We zijn er echter van overtuigd dat kerken méér zijn dan steen en glas. En dat willen we laten zien. Doet u mee?
Meer lezen

zendingsdiensten 2019

Vanaf maandag 10 september kunnen er zendingsdiensten voor het jaar 2019 aangevraagd worden op het Dienstenbureau te Veenendaal. De nieuwe zendingsconsulent, ds. Willem van ’t Spijker, gaat graag voor en vertelt daarbij over ons zendingswerk. Ook ds. Jan van ’t Spijker, docent missiologie in Apeldoorn, gaat in zendingsdiensten voor. Het gaat altijd om ochtenddiensten. Een afspraak kunt u maken met Willie Ruizendaal, telefonisch: 0318-582362 of via de e-mail: w.ruizendaal@cgk.nl

gebedspunten

We bidden voor zr. Taux'ae Catherine Baeba van het vertaalteam van het Naro Language Project in D’kar, Botswana. Er is alle reden tot zorg omtrent haar gezondheid. We vragen de Here om wijsheid voor de artsen die haar behandelen: haar gezin en het team in D’kar kunnen haar niet missen. Voor haarzelf bidden we om de nabijheid van de God wiens Woord zij nu al zo veel jaren vertaald heeft in de taal van haar mensen: het Naro. Moge de vrede van Christus in haar hart zijn, wat er ook gebeurt.

We danken de Here voor de offervaardigheid die ertoe geleid heeft dat br. Ljoebitsj in Tajmyr aan een andere bus geholpen kan worden en dat de kerken in Burundi verder kunnen metselen aan hun gebouwen. Wat is het goed om zusters en broeders in de verte te helpen met de middelen die wij hebben – helemaal als we zien hoe zij zelf aan de slag gaan met de middelen die zij hebben. Zo komen prachtige dingen tot stand.
CGK Dienstenbureau Zending | Postbus 334 | 3900 AH Veenendaal
telefoon: 0318-582360, e-mail: zending@cgk.nl