nieuwsbrief CGK Diaconaat - de ander de naaste

CGK Diaconaat: consulent gezocht

uitgave van Dienstenbureau CGK | augustus 2018
Deze nieuwsbrief is voor:

vacature diaconaal consulent

vacature 3
Word jij onze nieuwe collega? Misschien is deze enerverende functie van diaconaal consulent wat voor jou! We deelden de vacature al in De Wekker van 17 augustus jl en nu dus ook langs deze weg. Help je mee de vacature in jouw omgeving en gemeente te verspreiden?

noodhulp Lombok

nb aug lombok
Verschillende diakenen en kerken benaderden onze afdeling met de vraag: 'Gaan onze kerken iets doen voor Lombok?' Het antwoord is 'Ja!' Deze week sturen wij de diaconieën een flyer voor noodhulp aan de getroffenen in Lombok. We werken hierin samen met TEAR. Houden jullie er alvast rekening mee? #CGKhelptLombok

Diacoon diaconale projecten 2019

nb aug projectenlijst foto
De Diacoon 'Diaconale projecten 2019' is klaar! Het is de bedoeling dat de lijst diaconale projecten a.s. zaterdag bij de geabonneerden op de mat valt. Naast een aantal projecten dat al langer op de projectenlijst staat, willen we volgend jaar ook twee nieuwe projecten steunen. Benieuwd welke projecten dat zijn...?
Meer lezen

kerkenpakket Micha Zondag

nb Micha-Zondag-2018-beeldmateriaal-1
Het kerkenpakket voor de Micha Zondag 2018 is sinds 5 juli online beschikbaar. Met dit pakket kunnen kerken een Micha Zondag organiseren. Wereldwijd staan op zondag 14 oktober duizenden kerken stil bij sociale en ecologische gerechtigheid. Met ‘Arm raakt rijk, rijk raakt arm’ vraagt Micha aandacht voor rijkdom en armoede.
Meer lezen

minder vluchtelingen

nb aug gave
Het aantal vluchtelingen dat asiel aanvraagt in Nederland wordt minder, lezen we in een bericht van stichting Gave. Er zijn in 2017 maar liefst 43 opvanglocaties gesloten. Maar dit betekent zeker niet het einde van het werk van stichting Gave. Er is veel werk en Gave is misschien wel harder nodig dan ooit.
Meer lezen

project op een bierviltje

nb aug bierviltje
Je leest het goed! Een project op een bierviltje. De studentenvereniging NSR in Rotterdam geeft deputaten diaconaat gelegenheid om project OEK080 christelijk onderwijs Oekraïne, te promoten op hun bierviltjes.
Meer lezen

Elijah & Williane: 'bedankt!'

nb aug olweny
Dankzij de giften uit de kerken, hebben deputaten diaconaat regelmatig financiële ruimte om eenmalig een extra project te steunen. Vorig jaar verblijdde de CGK Willianne Olweny-den Hartog (Light to shine, Christ’s Hope) met een extra gift. Wil je weten waar zij dat geld aan besteedden?
Meer lezen

agenda

27 sept.
14 nov.
22.nov.
-
-
-
Toerusting, Hoogeveen
CDV Amersfoort
CDC Dordrecht

overzicht projectinkomsten

DD inkomsten header
Fijn als jullie gemeente wil collecteren voor een van de projecten van onze diaconale projectenlijst! Van alle projecten die in dit overzicht getoond worden, is een powerpointpresentatie, flyer en poster beschikbaar. Wij sturen u op aanvraag kosteloos meerdere flyers en posters toe om uit te delen in uw gemeente. De presentatie ontvangt u per mail. Vraag het materiaal wel tijdig aan (via diaconaat@cgk.nl). Zo kunnen wij het bijwerken en inplannen voor verzending.

nb cgkhelptlombok
CGK Dienstenbureau Diaconaat | Postbus 334 | 3900 AH Veenendaal
telefoon: 0318-582367, e-mail: diaconaat@cgk.nl


Volg ons op:
facebook website linkedin