CGK Zendingsnieuws: komen en gaan

uitgave van Dienstenbureau Zending | september 2018
Deze nieuwsbrief is voor:

afscheid van zendingsconsulent Arjan Hilbers

afscheid van zendingsconsulent Arjan Hilbers
Op 29 augustus kwam hij ’s morgens op kantoor zijn 66ste verjaardag vieren, met gebak voor bij de koffie. De afgelopen 12 jaar was hij daar steevast ’s morgens om 07.00 uur aanwezig om (zoals iemand opmerkte) 'de zending ‘smoel’ te geven zoals weinig anderen en dat heeft heilzame effecten in de kerken gehad'.
Meer lezen

tickets voor Singapore en Bangkok

tickets voor Singapore en Bangkok
‘Ja hoor, de tickets zijn geboekt naar Singapore en Thailand! Het wordt allemaal steeds echter zo.’ Zo beginnen Ab en Clarine Mol hun laatste stukje op de pagina van ‘Goed Nieuws Thailand’.
Meer lezen

het kan nog: nodig de familie Mol uit

spreekbeurten familie Mol
De familie Mol heeft voor vertrek nog twee zondagen beschikbaar voor een spreekbeurt (30 september en 7 oktober) en ook doordeweeks zijn er nog mogelijkheden. hebt u belangstelling? Neem dan contact op met abmol.1983@gmail.com.

schooljuffen in Thailand

schooljuffen in Thailand
Thailand is voor veel jongeren een populaire vakantiebestemming. Toch gaat niet iedereen daarheen om vakantie te houden. Ellen van Rijn en Silvia Oosting zegden hun baan in het onderwijs op om schooljuf te worden in Thailand!
Meer lezen

ziekenbezoek

ziekenbezoek
Wanneer je in het ziekenhuis ligt, is bezoek iets waar je naar uit kunt zien. Maar dat is niet altijd even makkelijk, als je daarvoor een afstand van 680 kilometer moet overbruggen. Meer lezen

nieuwe computers

nieuwe computers
Het vertaalteam van het Naro Language Project in D’kar, Botswana, maakt gebruik van moderne communicatiemiddelen. Met nieuwe laptops kunnen de vertaalconsulenten en vertaalteams beter met elkaar communiceren.
Meer lezen

gezondheidszorgen

gezondheidszorgen
In Mamasa heeft br. Demas Ake zijn leven lang veel betekend voor het werk van de kerk in Toraja. Dat geeft verantwoordelijkheden voor nu. Helemaal nu bij hem (opnieuw) gezondheidsproblemen zijn geconstateerd.
Meer lezen

afzwaaien

mee met de Logos Hope
Martijn Duijst voer twee en een half jaar lang mee met de Logos Hope, de grootste varende boekwinkel. In het komende nummer van Doorgeven vertelt hij over hoe het is om te geloven in de haven. Kun je niet wachten tot november, bekijk dan het (Engelstalige) filmpje dat hij maakte van één van de outreaches in de haven!

zendingsdienst in uw gemeente?

zendingsdiensten
U kunt weer zendingsdiensten aanvragen op het Dienstenbureau te Veenendaal. De nieuwe zendingsconsulent, ds. Willem van ’t Spijker, gaat graag voor en vertelt daarbij over ons zendingswerk. Ook ds. Jan van ’t Spijker, docent missiologie in Apeldoorn, gaat in zendingsdiensten voor. Het gaat altijd om ochtenddiensten. Voor een afspraak: bel Willie Ruizendaal of stuur een e-mail: w.ruizendaal@cgk.nl

gebedspunten

We bidden opnieuw voor zr. Taux'ae Catherine Baeba van het vertaalteam van het Naro Language Project in D’kar, Botswana. We vragen de Here om een zegen over de chemo-behandeling die zij momenteel ondergaat. En boven alles om zijn vrede die alle verstand te boven gaat.

Als gevolg van de nieuwe en strengere regelgeving in China worden veel zendingswerkers door de politie ondervraagd. Van velen wordt het visum niet verlengd of ingetrokken, waardoor zij het land moeten verlaten. Bid dat de werkers ondanks deze spanningen een diepe innerlijke rust mogen ontvangen. Dank dat God doorgaat in China, ook als Zijn werkers moeten vertrekken. Bid voor de Chinese kerk; dat zij standvastig zullen zijn in het geloof.
CGK Dienstenbureau Zending | Postbus 334 | 3900 AH Veenendaal
telefoon: 0318-582360, e-mail: zending@cgk.nl