header missionair

CGK Missionair: aan de studie

uitgave van deputaten evangelisatie | oktober 2018
Deze nieuwsbrief is voor: [subscriber:firstname | default:] [subscriber:lastname | default:]
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je in ons adressenbestand zit, bijvoorbeeld als vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad, deelnemer van het missionair leertraject of omdat je jezelf hebt ingeschreven als abonnee.

een dag samen 'Op Missie'

Op Missie 2018
Op zaterdag 6 oktober gingen drie teams in het missionair leertraject met hun kerkenraden 'op missie' naar pioniersplek Het Open Huis in Haarlem. Een tussenbalans van de gemeenteteams van Dedemsvaart, Gouda en Putten op een inspirerende plek.
Meer lezen

uitnodiging voor verkenningsavond

verkenningsavond pionieren
Je kunt je nog aanmelden tot maandag 5 november! Heb je interesse in pionieren, wil je er meer over weten of overweeg je om te pionieren vanuit jouw gemeente? Dan nodigen we je uit voor de Verkenningsavond Pionieren op maandag 26 november in Veenendaal.
Meer lezen

dominee in opleiding

ds. Jelle Nutma
Ds. Jelle Nutma, voorzitter deputaten evangelisatie, volgt bij de PKN een 2-jarige missionaire opleiding voor predikanten. Hij meldt: 'Ik hoop namens deputaten evangelisatie te ontdekken of deze opleiding ook iets is voor andere CGK-predikanten.' Wij wensen hem een inspirerende studietijd! Lees zijn eerste blog en zijn tweede blog.

geleerde lessen

zegen van St. Patrick
Op 15 april sloten de twee gemeenten (Almelo en Mijdrecht) die hadden meegedaan aan de pilot van het missionair leertraject hun periode van twee jaar af. Wat hebben zij geleerd?
Meer lezen

mooie vacature ICF Apeldoorn

vacature ICF Apeldoorn

op kerkvisite

op kerkvisite bij pioniersplek De Poster
'Frits was hier nu voor de derde keer, meegenomen door een buurman, ‘want dat is wel wat voor jou’. Dat vond hij blijkbaar ook.' Petra de Jong blogt over haar bezoek aan pioniersplek De Poster in Veenendaal.
Meer lezen

intentie geloofsgemeenschap Rotterdam

intentie geloofsgemeenschap Thuis in West
Al jaren vindt in Rotterdam prachtig diaconaal werk vanuit Thuis in West plaats. Op 25 september ondertekenden het pioniersteam van 'Hart voor West', de kerkenraad van ICF Rotterdam en deputaten evangelisatie een intentieverklaring, bedoeld als eerste stap om te bouwen aan een geloofsgemeenschap.
De komende tijd wordt het pioniersplan verder uitgewerkt, waarna men hopelijk binnen 7 maanden aan mag haken bij de Leergemeenschap Pionieren die deputaten evangelisatie aanbieden, in samenwerking met de Protestantse Kerk Nederland.

wat te doen na een Alpha?

wat te doen na een Alpha?
Hartelijk welkom bij de bijeenkomst op donderdag 22 november! Er zijn heel wat mensen enthousiast geworden over Jezus dankzij een Alpha-cursus. Maar wat als de cursus voorbij is? Hoe kunnen de deelnemers het christelijk geloof verder verkennen? Hoe kunnen ze groeien in geloof?
Meer lezen

proeverij en verkenningsavond

missionaire agenda
zaterdag 20 oktober
Zzzout
proeverij missionair leertraject 2018-2020 in Veenendaal voor kerkenraden en missionaire teams. Meer informatie...

zaterdag 26 november
verkenningsavond pionieren voor kerkenraden en missionaire teams.
Meer informatie...
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website