CGK Missionair voor mensen met hart voor evangelisatie

Deze nieuwsbrief is voor:
uitgave van deputaten evangelisatie | maart 2024
Fijn dat je meeleest. Met deze maandelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van allerlei ontwikkelingen op missionair gebied en inspireren we je met artikelen, ideeën en evenementen. CGK Missionair is interessant voor iedereen die bij evangelisatie is betrokken of er belangstelling voor heeft.
Heb je zelf iets te delen, laat het ons dan vooral weten: evangelisatie@cgk.nl.

Rotterdam-Centrum maakt missionaire doorstart

impressie van de Rotterdamse Rehoboth-kerk na renovatie
De CGK van Rotterdam-Centrum komt langzaam maar zeker in zwaar weer. De gemeente is in de loop van de jaren zo klein geworden dat ze in de huidige vorm niet veel langer zal kunnen voortbestaan.
Maar we hebben mooi nieuws: er is nieuwe hoop op een toekomst voor de Rehoboth-kerk. Het oude, onderhoudsintensieve kerkgebouw wordt grondig gerenoveerd en omgevormd tot een missionair-diaconaal centrum. Voor deze missionaire doorstart hebben ze steun nodig. Help je mee?

Meer lezen

Leestip: Being Church Doing Life

De vele voorbeelden in dit boek zetten je aan het denken.
Jezus roept op ons om te getuigen, maar hoe ben je kerk in de context van het dagelijks leven? Michael Moynagh geeft in zijn boek Being Church Doing Life meer dan 120 voorbeelden.

Verplichte kost voor elke volgeling van Jezus, volgens ds. Bram Hofland. “Soms heb je een boek dat je ogen opent voor hele nieuwe mogelijkheden, een nieuwe horizon die open gaat, woorden die je diep van binnen raken. Precies dat is mijn ervaring met het prachtige boek van Michael Moynagh.”

Meer lezen

Evangelisatiedag EVGG

D.V. 23 maart is de landelijke Evangelisatiedag 2024 van de EVGG (Evangelisatie Gereformeerde Gemeenten). Het thema is 'Zout: smakeloos of smaakgevend?'
De hoofdlezing is van evangelist Sam de Visser. In twee workshoprondes krijg je handvatten mee om zoutend zout te zijn in (jo)uw omgeving.

Meer informatie en aanmelden

Bidden tijdens Ramadan

Gebed verandert harten van moslims maar ook van onszelf.
In de maand Ramadan zijn veel moslims intensiever met hun geloof bezig. Juist in deze maand kunnen christenen voor moslims bidden. Evangelie & Moslims heeft een handige gebedskalender.

Meer lezen
Help je mee om nog meer mensen bij het werk van evangelisatie te betrekken? Deel deze nieuwsbrief met anderen. Samen kunnen we een grotere impact maken.

gebedspunten

  • Bid voor de gemeente in Rotterdam-Centrum en het nieuwe missionair-diaconale centrum. En dank voor wat God hier gaf.
  • Begin nu alvast te bidden voor moslims in je omgeving en hou dat vol tot het einde van de Ramadan.
  • Dank God voor de grote en kleine wonderen in je eigen omgeving.
We kunnen allemaal op heel verschillende manier betrokken worden bij Gods missie. Bijvoorbeeld door te bidden en te geven. Wist u dat u het werk van evangelisatie kunt steunen via een donatie, uw erfenis of een periodieke schenking? Uw steun betekent enorm veel. Lees hier meer over nalaten en periodiek schenken.
EV pay-off Gods missie brengt mensen in beweging
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook website