Zendingsnieuws: Geestelijke groei

uitgave van Dienstenbureau CGK | juni 2024
Beste ,

Fijn dat u meeleeft met mensen in het zendingsveld. Met Zendingsnieuws houden we u op de hoogte van het zendingswerk en actuele ontwikkelingen. Zendingsnieuws is interessant voor iedereen die belangstelling heeft voor zending.

Regen voor een dorstig land en voor een dorstige ziel

Guido Groeneveld in Spanje
Regen is een lastig onderwerp. Hier valt veel, elders valt weinig. De laatste tijd was er in grote delen van Europa erg veel regen. In Noord-Spanje snakten ze juist naar regen. In zijn laatste brief schrijft Guido Groeneveld over gebedsverhoring: er kwam eindelijk regen. En er is ook lafenis voor een dorstige ziel. Leest u mee? Meer lezen

Mukhanyo – dertig jaar (en meer) licht op de Bijbel voor Afrikaanse voorgangers

Mukhanyo – dertig jaar (en meer) licht op de Bijbel voor Afrikaanse voorgangers
Mukhanyo is het Ndebele-woord voor ‘licht’. Het is treffend dat een Bijbelschool in Zuid-Afrika die naam kreeg. Er spreekt visie uit. Die Bijbelschool werd min of meer spontaan geboren. Inmiddels bestaat de opleiding dertig jaar. In de jaarlijkse algemene ledenvergadering die in april werd gehouden werd daar dankbaar bij stil gestaan.
Meer lezen

Ermelo zendt predikant uit

Uitzending van ds. de Bruijne
Studenten die in Apeldoorn de predikantsmaster doen, worden meestal predikant in een bestaande Nederlandse gemeente. Daar ligt het zwaartepunt van het werk vaak in de gemeente zelf: catechisaties geven aan de jeugd van de kerk, zieken- en ouderenbezoek, kortom: zorgen voor en werken binnen de gemeente. Dominik de Bruijne had een andere roeping. Meer lezen

Jeugd van Urk laat dominee bungelen voor fondswerving

Inzamelingsactie op Urk
Vanuit Urk hebben groepen jongeren al een aantal keren een reis gemaakt naar Botswana, om er te helpen met het opknappen van kerkjes. Wij van zending zijn er achter gekomen hoe ze daar steeds de fondsen voor bij elkaar krijgen: ze laten een van de predikanten aan een spijkerbroek bungelen, en bouwen er een zendingsmarkt omheen. Meer lezen

Zending op YouTube

Kijk op het YouTube-kanaal van zending voor interessante filmpjes over zending. U kunt deze filmpjes downloaden en gebruiken om uw gemeente te informeren over het zendingswerk.

Zendingsochtend 'Iedereen een zendeling?'

Zendingsochtend Noordeloos
CGK Noordeloos organiseert een zendingsochtend op zaterdag 29 juni. U bent van harte uitgenodigd. Meer lezen

Mdw'er in de schijnwerper: familie Paas

Elke Zendingsnieuws geven we in deze rubriek aandacht aan een missionaire diaconale werker. Deze keer: familie Paas.
Via nieuwsbrieven houden zij hun achterban regelmatig op de hoogte van wat er zoal gebeurt. Wij lezen nu mee via de laatste nieuwsbrief.

Poll: uw mening telt!

Welk nieuws vindt u het meest interessant om te lezen?

Gebedspunten

  • Dank voor het werk dat al meer dan dertig jaar via Mukhanyo in Zuid-Afrika gedaan wordt om voorgangers en andere werkers in de kerken toe te rusten.
  • Dank voor de uitzenddienst van Dominik de Bruijne naar Ribnitz-Damgarten en bid voor de mensen die hij in die omgeving met het Goede Nieuws mag bereiken.
  • Bid voor een goede voorbereiding voor de jongerengroep uit Urk voor hun reis naar Botswana, en voor de mensen die zij mogen helpen in Qabo.
Door Zendingsnieuws door te sturen naar anderen, helpt u mee om nog meer mensen te betrekken bij het werk van zending. Dat kan via de e-mail, in uw kerkblad of in uw gemeente-app. Uw aanbeveling wordt zeer gewaardeerd!
facebook instagram 
CGK Dienstenbureau Zending | Postbus 334 | 3900 AH Veenendaal
telefoon: 0318-582360, e-mail: zending@cgk.nl