header missionair voor DGV

CGK Missionair: samen verheugd

uitgave van missionair team Dienstenbureau | juni 2018
Deze nieuwsbrief is voor:
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je in ons adressenbestand zit, bijvoorbeeld als vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad, deelnemer van het missionair leertraject of als je je zelf hebt ingeschreven als abonnee.

vreugde in Rotterdam

vreugde in Rotterdan
Faraidoun Fouad in Rotterdam, voorganger en evangelist in Rotterdam (Home for Kurds), ontving van de classis Rotterdam spreekrecht in de ICF en sacraments-bevoegdheid, speciaal voor zijn werk onder Koerden. Ds. Coen Legemaate (ICF Rotterdam-Charlois): ‘Het was bijzonder om de eenheid in de classis te proeven. Heel geestelijk.’ Wij wensen Faraidoun en de gemeenschap in Rotterdam Gods zegen.

van pionieren komt pionieren

pionierskerk Via Nova gaat opnieuw pionieren
De jonge Amsterdamse kerk Via Nova gaat een nieuwe fase in: naast de bestaande gemeenschap start een nieuw pionierswerk, specifiek gericht op twintigers in Amsterdam. De droom is het evangelie te ontdekken met twintigers die nooit een kerk zouden binnenstappen.
Meer lezen

ook blijdschap in Breda

CGK Breda nieuwe medewerkers nieuwsbrief
Wij zijn blij met CGK Breda dat er opvolgers zijn gevonden voor missionair-diaconaal werker Joost Slagboom, die deze zomer met pensioen gaat. Lenard en Corline Schouten gaan aan de slag als missionair pioniers in de wijk van de Mattheüskerk, Breda-Noord. Bas Keijzer (rechterfoto) wordt missionair kerkelijk werker.
Meer lezen

Arie Maasland treedt terug

Maasland vertrekt bij ICF Apeldoorn
Arie Maasland, voorganger bij ICF Apeldoorn: 'We zijn niet van plan om weg te gaan bij ICF. We houden van ICF, ICF is onze geestelijke familie en we blijven ook na de zomer graag aan ICF verbonden. Maar dan wel in een andere rol.' Zo begint de uitleg van Arie bij zijn voornemen om eind dit …
Meer lezen

een ander evangelie?

Een ander evangelie - cover Apeldoornse Studie 72 450x600
Aanrader! In dit boek komen wezenlijke, missionaire vragen aan de orde. Hoe getuig je van het evangelie van Jezus Christus in de context van vandaag, waarin voor velen buiten (maar net zo goed binnen) de kerk het christelijk geloof slechts een van de vele opties is naast alle andere levensbeschouwingen …
Meer lezen

CGK MissieMeter: ook voor jouw gemeente

MissieMeter: praktisch meetinstrument voor CGK's
Eén gemeente is op dit moment aan de slag met de CGK MissieMeter. Misschien is dit praktische meetinstrument ook iets voor jouw gemeente, aan het begin van het nieuwe seizoen? Hij is speciaal ontwikkeld voor kerkenraden en gemeenteteams die missionair bezig (willen) zijn.
Meer lezen

wie wil op onze homepage?

wie wil op onze homepage?
Vanwege de privacywetgeving hebben wij op www.cgk.nl de foto’s van veel mensen vervangen door foto’s van kerkgebouwen. We zijn er echter van overtuigd dat kerken méér zijn dan steen en glas. En dat willen we laten zien. Doe je mee?
Meer lezen
CGK Dienstenbureau missionair team | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website