CGK Zendingsnieuws: samen delen

uitgave van Dienstenbureau Zending | november 2018
Deze nieuwsbrief is voor:

aardbevingen in Mamasa

aardbevingen in Mamasa
Eind september werd de stad Palu op Midden Sulawesi getroffen door een aardbeving en een tsunami. Vanaf 5 november zijn er - nu nog steeds! - verschillende bevingen in en rond Mamasa.
Meer lezen

ds. Demas Ake is overleden

ds. Demas Ake
Op 25 september ontsliep ds. Demas Ake in Mamasa (Indonesië). Hij was 68 jaar. Een van de steunpilaren van de GTM (Gereja Toraja Mamasa, de Torajakerken), die veel voor de zending en de werkbezoekers heeft betekend.
Meer lezen

uitgezonden naar Thailand

nu echt op reis
Op 14 oktober was er in Ede een bijzondere dienst. Opnieuw werden vanuit deze gemeente mensen uitgezonden om zendingswerk te gaan doen. Na André en Dorien Kamphuis-de Kruijf in 2009 - zij werden voor Wycliffe naar Tanzania uitgezonden - ging het nu om Ab en Clarine Mol-Hoogervorst met hun kinderen Loïs, Boaz en Jesse.
Meer lezen

overvloed aan nieuwe studenten

nieuwe studenten Pebane en omgeving
De kerken in Pebane en omgeving (Mozambique) meldden maar liefst 183 nieuwe studenten aan. Dat betekent meer dan een verdubbeling van lesuren voor de docenten! Extra bemoedigend omdat Pebane in een gebied ligt waar de islam grote invloed heeft.
Meer lezen

netwerken in Europa

conferentie in Krakau
Niet alleen zendingsprojecten in heel verre landen worden door zending ondersteund. Ook in Barcelona en Parijs zijn kerkplantingsprojecten die onze steun krijgen. En op nog veel meer plaatsen in Europa zijn kerkplanters actief. Zendingsconsulent Willem van ‘t Spijker vertelt over de City to City Europe 2018 conferentie in Krakau, Polen.
Meer lezen

postzegels en kaarten

postzegels en kaarten
Op het Dienstenbureau verzamelen wij nog steeds postzegels en ansichtkaarten. Jaarlijks brengen die rond de € 10.000 op, een bedrag waar zendingsdeputaten erg blij mee zijn.
Meer lezen

zendingsdienst in uw gemeente?

zendingsdiensten
Voor het jaar 2019 is er nog ruimte in het rooster van de predikanten Willem van ’t Spijker (zendingsconsulent) en Jan van ’t Spijker (docent missiologie) om voor te gaan in zendingsdiensten. Deze diensten kunt u aanvragen op het Dienstenbureau in Veenendaal bij Willie Ruizendaal (tel. 0318-582362, e-mail w.ruizendaal@cgk.nl). Goed om te weten: het gaat altijd om een ochtenddienst.

verlof Marjanne Hendriksen

spreekbeurten in januari
Missionair-diaconaal werker Marjanne Hendriksen hoopt vanaf 4 december 2018 twee maanden met verlof in Nederland te zijn. Marjanne werkt al vele jaren in Zambia en is betrokken bij onderwijsprojecten, kinderevangelisatie en vrouwenwerk.
In de maand januari is ze beschikbaar voor spreekbeurten. Neem daarvoor contact op met de thuisfrontcommissie, p/a Lia Eelkema, lia.eelkema@gmail.com, 0341-260893.
CGK Dienstenbureau Zending | Postbus 334 | 3900 AH Veenendaal
telefoon: 0318-582360, e-mail: zending@cgk.nl