nieuwsbrief CGK Missionair

CGK Missionair: groeien door kleiner worden

uitgave van deputaten evangelisatie | maart 2019
Deze nieuwsbrief is voor:
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je in ons adressenbestand zit, bijvoorbeeld als vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad, deelnemer van het missionair leertraject of omdat je jezelf hebt ingeschreven als abonnee.

glorielicht in Rotterdam

Chinese christenen in Rotterdam
Pioniersgemeente Hart voor West is niet de enige christelijke gemeenschap aan de Robert Fruinstraat in Rotterdam. Ook de Chinese gemeente Rong Yao, wat letterlijk ‘glorie’ betekent, komt samen op hetzelfde adres. De twee gemeentes werken hartelijk samen. Bijzonder is dat bijna alle leden van Rong Yao eerste-generatie-christenen zijn. Ze zijn niet opgegroeid in een christelijk gezin, maar later tot geloof gekomen.
Lees verder...

inspiratiedag Kerkproeverij

kom ook naar de inspiratiedag Kerkproeverij 2019
Overweeg je om op zondag 29 september met je kerk mee te doen aan de landelijke Kerkproeverij? Aanrader: bezoek dan - alleen of samen - de inspiratiedag in Hilversum! Met professor Erik Borgman over: inspirerende inzichten over de plek van de kerk in de samenleving, over onze persoonlijke plek, als gelovigen, in een maatschappij vol uitdagingen. En keuze uit vijf workshops die je allemaal wel zou willen bezoeken: onder meer: 'welke smaak heeft jouw kerk?'; 'verder ná de proeverij' en 'uitnodigvrees'. Lees verder...

Via Nova heeft een vacature

wie wordt theoloog-trainer bij Via Nova?
En wat voor één. Een theoloog-trainer (0,5 fte). Een functie met een boeiend takenpakket voor iemand die wil bijdragen aan de verdere ontwikkeling van deze gemeenschap.
Men zegt er zelf over: 'Via Nova kiest voor leren van Jezus. Als gemeenschap verlangen we ernaar dat het geloof in God meer “onder de huid” komt. Daarom zoeken we hulp van een man of vrouw die zo’n verandering (mede) wil vormgeven.'
Lees verder... en reageer vóór 1 april.

de kerk als koraal: krimp en groei (blog)

krimpende kerken die toch groeien
Ken je dat? Van die dossiers waar je buikpijn van krijgt. Uitstervende diersoorten, klimaatproblematiek, krimpende kerken. Bij deputaten evangelisatie lijkt het soms de afdeling ‘research & development’ van de kerk: hóe kunnen we in onze huidige samenleving het Evangelie laten klinken aan de velen die Christus niet kennen? Lees de volledige blog van Petra de Jong (missionair consulent).

op zoek naar missionair aanwezig zijn

hoe kunnen we missionair zijn als gemeente?
Hoe kan de missionaire presentie van de gemeente versterkt worden? Vier ambtsdragers uit Boskoop en Dordrecht-Zuid bogen zich over deze vraag. Op 12 maart kwamen zij naar pioniersplek 'De Poster' in Veenendaal voor een informatieavond over het missionair leertraject. Boskoop en Dordrecht-Zuid verschillen in grootte en context. In het leertraject bieden deputaten evangelisatie daarom geen eenheidsworst, maar zoeken naar een passende toerusting en coaching. Evangelist Andries Bakker en dominee Jan van 't Spijker zijn de kartrekkers van het traject 2019-2021. Meer informatie: www.cgk.nl/missionair-leertraject.

een extra Zzzout-strooier erbij

Andries Bakker stelt zich voor
Deputaten evangelisatie zijn blij met de komst van Andries Bakker die zich als begeleider gaat inzetten voor het missionair leertraject (‘Zzzout’, zie ook bericht hierboven). Andries stelt zich voor:
Lees verder...

het kan nog...

bezoek de verkenningsavond op maandag 8 april
Denk je dat pionieren iets voor jou of je gemeente zou kunnen zijn? Meld je dan snel aan voor de verkenningsavond pionieren op maandag 8 april. Aanmelden kan nog tot 18 maart.
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website