nieuwsbrief CGK Missionair

CGK Missionair: niet leuren langs de deuren

uitgave van deputaten evangelisatie | mei 2019
Deze nieuwsbrief is voor: [subscriber:firstname | default:] [subscriber:lastname | default:]
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je in ons adressenbestand zit, bijvoorbeeld als vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad, deelnemer van het missionair leertraject of omdat je jezelf hebt ingeschreven als abonnee.

Pasen vieren met blijdschap

doopdienst Via Nova
dopen met Pasen
Paaspsalm 118: 'Dit is de dag die de Heer heeft gemaakt, we zullen hem vieren in blijdschap.' Bij Via Nova (Amsterdam) was daar alle reden voor, want met Pasen werden er drie mensen gedoopt. Wat een zegen! Lees meer over Via Nova.

Hart voor West (Rotterdam) nodigt je uit!

laat je inspireren in Rotterdam
Leer hoe diaconaal en missionair werk samengaan. Maak een wandeling door de wijk. Ga in gesprek met de bezoekers. Geniet van een maaltijd 'over de grenzen'. En leer hoe je dit alles in je eigen context kunt toepassen. Welkom! zaterdag 25 mei 10:00 - 15:00 uur. Meer lezen

flexibele oplossing

ds. Rein den Hertog en ds. Jelle Nutma
Ds. Jelle Nutma (rechts) is door zijn gemeente in Gorinchem voor 1 dag per week gedetacheerd bij deputaten evangelisatie van onze kerken. Hij richt zich op projecten (onderzoek en ontwikkeling) waarvoor de missionair consulenten onvoldoende tijd beschikbaar hebben. Daarom heeft hij het voorzitterschap van deputaten evangelisatie overgedragen aan ds. Rein den Hertog.
Meer lezen

ecologische (wan)hoop

missionair consulent Petra de Jong
Onze collega, missionair consulent Petra de Jong, schreef een blog voor Tear. 'Waar mogen we iets van Gods licht laten schijnen, ook als het gaat om de schepping?' Wij zeggen: lezen! En dat zeggen we heus niet alleen omdat Petra zo'n aardige collega is :-)

niet leuren langs de deuren

gemeenteteam in Gouda
Wij spraken met Peter Wijnands en Hanny den Hertog. Zij draaien inmiddels bijna 2 jaar mee in het gemeenteteam van het missionair leertraject waaraan CGK Gouda zich verbonden heeft. Moet je daar moedig voor zijn?
Meer lezen
tip
In het najaar van 2019 starten we met een nieuw missionair leertraject (2019-2021) voor gemeenteteams.
Meer weten? Check: www.cgk.nl/missionair-leertraject.

lekkere koekjes

luisteren naar je omgeving
Dank je wel, zeiden ze in Doetinchem. Deze leden van de CGK deelden zelfgebakken koekjes uit in het winkelcentrum. En vroegen tegelijk: wat kan de kerk voor u en voor de buurt betekenen? Dit eenvoudige gebaar leverde veel reacties op. En krijgt dus een vervolg. Het koekjesplan komt voort uit het onderdeel 'luisteren naar je omgeving' van het missionair leertraject.
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website