nieuwsbrief CGK Missionair

CGK Missionair: een kerk die kán

uitgave van deputaten evangelisatie | juni 2019
Deze nieuwsbrief is voor: [subscriber:firstname | default:] [subscriber:lastname | default:]
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je in ons adressenbestand zit, bijvoorbeeld als vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad, deelnemer van het missionair leertraject of omdat je jezelf hebt ingeschreven als abonnee.

een pioniersplek erbij!

voor internationale studenten in Utrecht
Dankbaar melden we dat de Singelkerk van Utrecht-Centrum in mei een mijlpaal bereikte in de gestage groei van het werk onder internationale studenten in Utrecht. Predikant ds. Mark Bergsma: 'Het is ons verlangen dat internationale studenten zich thuis mogen voelen in een voor hen vreemde omgeving en dat ze Jezus Christus (beter) leren kennen.’
Meer lezen

kerk in de buurt

laat je inspireren door de gratis gidsen
Wil je als gemeente van betekenis zijn voor de mensen in je dorp of wijk? ´Kerk in de buurt´ helpt daarbij. Aan de hand van de - gratis aan te vragen - gidsen ontdek je zelf antwoorden op vragen als: Wat wil je brengen als kerk? Hoe kom je in contact met buurtbewoners? Hoe maken we mensen enthousiast om mee te doen? En waarom is het belangrijk om dit als kerk te doen? Aangevuld met aanstekelijke verhalen van voorbeeld-initiatieven als 'huiskamer van de wijk', 'ontmoetingstuin' en meer.
Meer lezen

een kerk die kán

je kunt erbij zijn!
Een prikkelende titel van een boek, geschreven door onze collega Rudolf Setz, samen met dr. Marten van der Meulen. Op zaterdag 15 juni worden de eerste exemplaren overhandigd aan Gert-Jan Segers en René de Reuver. Het boek bevat inspiratie om in je eigen omgeving mensen met God en met elkaar in contact te brengen. Nieuwe gemeenschappen als 'oefenplaats van het Koninkrijk van God'. Meld je aan voor de bijeenkomst en bestel het boek.
Meer lezen

opdat de mensen de Vader verheerlijken

'ik hoop dat mensen daardoor nieuwsgierig worden naar God'
Tear en EO vroegen onze missionair consulent Petra de Jong naar de betekenis van duurzaam leven. 'Wat betekent het dat je bij een ander Koninkrijk hoort? Misschien wel dat je andere keuzes maakt dan die gangbaar zijn, of het meest prettig of gemakkelijk.' Bekijk het filmpje.

vraag: 'wat kun jij voor ons betekenen?'

dat leren we bij Hart voor West in Rotterdam
Iedereen mag thuiskomen! Dat is het motto van pioniersplek 'Hart voor West' in Rotterdam. Op 14 mei kwam er een grote groep pioniers en andere betrokkenen samen tijdens de 'pioniersdag', die jaarlijks wordt gehouden. Onder meer over: mensen komen wat halen, maar krijgen eigenwaarde als ze óók iets mogen brengen.
Meer lezen

vacature: wie wordt pionier?

bij Hart voor Velserbroek en Hart voor IJmuiden
Hart voor Velserbroek en Hart voor IJmuiden zoeken een missionair pionier (32-36 uur) om beide plekken te ondersteunen en te begeleiden. Kijk en reageer uiterlijk 1 juli: www.hartvoorvelserbroek.nl/vacature-missionair-pionier-2019

missionair kerk-zijn

'Alleen wie voor de Joden schreeuwt, mag ook Gregoriaans zingen'
Alleen wie voor de Joden schreeuwt, mag ook Gregoriaans zingen, een citaat van Bonhoeffer. Ds. Niels den Hertog schreef voor de CGJO een column die we graag overnemen. 'Als het goed is, merken armen, kanslozen, eenzamen en andere zwakkeren in de samenleving dat er een kerk in de buurt staat.'
Meer lezen

welkom, Ermelo en 's Gravendeel!

een nieuw missionair leertraject staat in de startblokken
De CGK's van Ermelo en 's Gravendeel hebben zich aangemeld voor het missionair leertraject dat in het najaar van 2019 van start gaat. We verheugen ons erop om twee jaar samen op te trekken!
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website