nieuwsbrief CGK Missionair

CGK Missionair: iemand echt in de ogen kijken

uitgave van deputaten evangelisatie | augustus 2019
Deze nieuwsbrief is voor: [subscriber:firstname | default:] [subscriber:lastname | default:]
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je in ons adressenbestand zit, bijvoorbeeld als vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad, deelnemer van het missionair leertraject of omdat je jezelf hebt ingeschreven als abonnee.

iemand echt in de ogen kijken

kerkproeverij 2019
Voor het eerst een kerk instappen, voor het eerst een dienst meemaken: weet jij nog wat jou geholpen heeft, of wat juist niet? Elianne Schultz en Marieke Den Braber vertellen wat hen (niet) geholpen heeft.
Bekijk het filmpje, zeker als je overweegt met je gemeente mee te doen met de landelijke Kerkproeverij op zondag 29 september.

materiaal voor kringen en gesprek

twee inspirerende en praktische publicatiess
De weg van Jezus ontdekken? Ervaren wat het betekent om Jezus te volgen? Gert-Jan Roest publiceerde twee boeken: ‘Hoopvol leven’ en ‘Open leven’. Het zijn frisse, inspirerende en praktische publicaties. Te gebruiken als ‘gewoon’ leesboek, maar ook heel goed als gespreksgids voor groepen.
Meer lezen, ook over de training in september

missionaire ontwikkelingen tussen synodes

waar verlangen we naar?
Een synodejaar als 2019 biedt een mooie gelegenheid om de balans op te maken van ons werk als deputaten evangelisatie en missionair consulenten. Wat hadden we ons ook alweer voorgenomen om de afgelopen periode van drie jaar (in opdracht van de synode) te doen en wat is daarvan terecht gekomen?
Meer lezen

Tip!

tip
Meld je snel (vóór 1 september) aan voor de vormingscursus van 2019-2020.
Eén van de onderdelen is: 'Jezus in de Koran en het getuigenis van Jezus aan moslims' door drs. C.W. Rentier en drs. W.A. van der Deijl.
Meer informatie en aanmelden: www.cgk.nl/vormingswerk. Van harte aanbevolen!

Joachim is 17 en christen

Ik heb de kerk nodig om te geloven
In juli stond in het Nederlands Dagblad een prachtig artikel dat wij graag met u delen (geschreven door Gerard ter Horst, foto: Dirk Hol). 'De kerk heeft toekomst', zegt Joachim, lid bij Rotterdam Thuis in West. Lees hoe hij naar de kerk van de toekomst kijkt.
Meer lezen

in gesprek met imam

'Ik nodig je uit voor een lezing op school'
In juli stond in het Reformatorisch Dagblad een bijzonder gesprek tussen onze missionair consulent Peter L.D. Visser en imam Mustapha Benchikhi.'Jij bent de eerste christen van wie ik hoor dat in het christendom geloof en daad samen opgaan.' Lees het hele artikel op de website van het RD.

25 jaar Bunde-Meerssen

gevierd met een herdenkingsdienst
Wij zijn dankbaar met de Christelijke Gemeente Bunde-Meerssen dat zij al 25 jaar bestaat. Op 18 augustus vierde de gemeente dit feit met een herdenkingsdienst. Al die jaren gaf een aantal mensen met grote bewogenheid gehoor aan hun verlangen om in Zuid-Limburg het Evangelie te verbreiden.
Meer lezen

Rotterdam House of Light officieel van start

samenkomsten voor veeltalige doelgroep
‘Kunnen we hier niet samenkomen op de zondagen?’ Dat was de afgelopen jaren steeds sterker de vraag van verschillende wijkbewoners en vrijwilligers die betrokken zijn bij buurtinitiatief House of Hope in de Tarwewijk, Rotterdam-Zuid. Via de pastorale tak van deze organisatie kwamen zij in aanraking met het christelijk geloof en de Bijbel, maar het bezoeken van een kerk …
Meer lezen
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website