nieuwsbrief CGK Missionair

CGK Missionair: God laat niet los

uitgave van deputaten evangelisatie | april 2019
Deze nieuwsbrief is voor: [subscriber:firstname | default:] [subscriber:lastname | default:]
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je in ons adressenbestand zit, bijvoorbeeld als vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad, deelnemer van het missionair leertraject of omdat je jezelf hebt ingeschreven als abonnee.

grote doopdienst in Breda

grote doopdienst in Breda
Vanuit de Mattheüskerk in Breda bereikte ons een bericht waar we stil van worden. En dankbaar. Ds. Jelle Nutma leidde er op 16 maart een doopdienst. Zes volwassenen en vijf kinderen uit Iran en Irak mochten het teken van de doop ontvangen.
Meer lezen

God liet niet los

hoe haar leven veranderde
Ruim veertig jaar was ze ‘van God los’. Maar na een reeks heftige gebeurtenissen vond Roelie Vercijs (60) God. Of beter: God vond Roelie. Een uitnodiging van De Poster, een pioniersgemeente in Veenendaal, veranderde haar leven.
Meer lezen

tien (ja, 10!) Alpha-cursussen in Assen

10 Alpha-cursussen in Assen
Dit grote Alphateam van Assen Zoekt... heeft er zin in! Deze maand begonnen meer dan 100 mensen met een Alpha-cursus. Er zijn maar liefst 10 groepen, in allerlei huizen in de stad en op verschillende avonden. Vier Nederlandstalige, vier anderstalige (Farsi en Sorani) en twee Youth Alpha groepen. 'Eigenlijk zou iedereen er een keer aan moeten meedoen.' zegt initiator Rudolf Setz.
Meer lezen

wie pioniert er mee?

12 gemeenten denken na over pionieren
Op maandagavond 8 april zat de zaal van pioniersplek De Poster in Veenendaal vol met mensen uit 12 gemeenten, van Zwolle tot Zaamslag. Zij overwegen te starten met een missionaire pioniersplek in eigen omgeving. Ronald en Anneke Bouw, pioniers in Veenendaal-Oost, deelden hun ervaringen. Wij hopen met een aantal gemeenten verder na te denken over de mogelijkheden in hun specifieke context. Meer informatie: www.cgk.nl/verkenningsavond

als dit nou eens een kerk was...

ontbijt in de kerk
Turkse moeders met kinderschare, een paar hipsters, een clubje schilders, wat mensen met een krant, een paar tieners met cola, een keurig echtpaar, een vader met zijn zoon … Lees de volledige webblog van missionair consulent Petra de Jong.

samenwerking Hart voor West

de samenwerking bezegeld
Hart voor West is officiëel als pioniersplek gestart. De Christelijke Gereformeerde Kerk van Rotterdam-Charlois (ICF) treedt op als zendende kerk en draagt daarmee dus de kerkelijke verantwoordelijkheid voor deze pioniersplek. Dit betekent dat er, zoveel jaar na het sluiten van de kerk van Rotterdam-West aan de Coloniastraat, een nieuwe missionaire gemeenschap is ontstaan.
Meer lezen

leren van elkaar

Rudolf Setz en Gert van den Bos
De evangelisten van 'Assen Zoekt...', Rudolf Setz en Gert van den Bos, mogen nu ook in de andere classisgemeenten het Woord bedienen. Ds. Wouter Moolhuizen: '... zodat deze kunnen profiteren en leren van de ervaring en kennis die in de zendingsgemeente wordt opgedaan.'
Meer lezen
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website