nieuwsbrief CGK Missionair

CGK Missionair: samen met je niet-gelovige buurvrouw

uitgave van deputaten evangelisatie | oktober 2019
Deze nieuwsbrief is voor: [subscriber:firstname | default:] [subscriber:lastname | default:]
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je in ons adressenbestand zit, bijvoorbeeld als vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad, deelnemer van het missionair leertraject of omdat je jezelf hebt ingeschreven als abonnee.

Ermelo en 's Gravendeel proeven Zzzout

keuzemoment voor het missionair leertraject
Op zaterdag 5 oktober kwamen vanuit Ermelo en 's Gravendeel twee gemeenteteams, met leden van hun kerkenraad, naar Veenendaal voor de 'proeverij' van het missionair leertraject. Er viel letterlijk iets te proeven (waaronder baklava en cactusvruchten), maar de deelnemers kregen ook de kans om kennis te maken met het leertraject.
Meer lezen

de 'missionaire schoffel'

de oogst van de opleiding
Nee, ds. Jelle Nutma volgt niet een opleiding tot tuinier, maar de ‘missionaire specialisatie voor predikanten’. Hij duikt in de wereld van het missionaire denken en doen. Leerzaam, ook voor onze lezers, wat hij vertelt over de oogst van het eerste lesjaar.
Meer lezen

rock chick tussen consistoriebroeders

relaties bouwen tussen gelovigen en ongelovigen
In september waren de teams uit Alblasserdam en Doetinchem alweer een jaar onderweg met het missionair leertraject. Vanuit Alblasserdam werd verhaald over contact met een Syriër die heeft aangekondigd naar de ‘Open dienst’ te komen. En over een niet-gelovige vrouw uit de buurt die meehelpt bij de organisatie van de Burendag: ‘een rock chick tussen de consistoriebroeders’.
Meer lezen

broertje en zusje: evangeliseren en evalueren

de geschiedenis van onze kerken in Antwerpen
Ds. K. Groeneveld schreef een boek over 45 jaar Evangelisch Centrum in Antwerpen, een bijzonder stukje geschiedenis van onze kerken. ‘Er is van alles overhoop gehaald om de doelgroep met het Evangelie te bereiken.’ Lees wat de emerituspredikant zelf vertelt over zijn boek: Evangelisatie in de Bijbelstad.
Meer lezen

felicitaties voor Breda

preekconsent Schouten en Keijzer
Op 9 oktober verleende de classis Dordrecht aan Bas Keijzer (links op de foto) en Lenard Schouten (rechts) uit Breda toestemming om 'een stichtelijk woord' (volgens art. 3 KO) te spreken. Bas is kerkelijk werker en Lenard missionair pionier. Zij mogen nu met een eigen preek voorgaan in de erediensten van CGK Breda.

het geheim van de Tarwewijk

'je kan nie vechten tegen Hem hè'
Pionieren is: luisteren naar mensen, liefhebben en dienen, relaties leggen en netwerken. Dat zie je hier.
Een prachtige uitzending van RTV Rijnmond (klik op de foto). Wij werden getipt door Cor Hubach van House of Hope in Rotterdam. In de Tarwewijk is de ICF ooit begonnen en is men via House of Hope - en recenter ook via House of Light - al 15 jaar actief. Meer dan 100 vrijwilligers en 10 professionals zijn er steun en toeverlaat voor de buurt.

summer university in Londen

voor TUA-studenten
Deputaten evange­li­satie, diaconaat en zending organiseren samen met de TUA, de summer university 'Missie in een metropool'. De 12 deelnemers - de overige liefhebbers staan op een wachtlijst - gaan een week naar Londen en leren daar meer over inter­cul­tureel missi­onair werk. Een week ondergedompeld in een missionair en intercultureel leven in een grote stad.
Meer lezen
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website