nieuwsbrief CGK Missionair

CGK Missionair: als je kerk leden verliest

uitgave van deputaten evangelisatie | september 2019
Deze nieuwsbrief is voor: [subscriber:firstname | default:] [subscriber:lastname | default:]
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je in ons adressenbestand zit, bijvoorbeeld als vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad, deelnemer van het missionair leertraject of omdat je jezelf hebt ingeschreven als abonnee.

klein en krimp

EV lege kerk 600x800
Ons kerkverband kent steeds meer kleine kerken met een dalende lijn in hun ledental. Van de ruim 180 plaatselijke kerken hebben rond de 40 minder dan 200 leden. Is het nog mogelijk om terug te komen bij de roeping: waarom zijn we hier op deze plek een kerkelijke gemeente?
Meer lezen

Kerkproeverij in heel Nederland

honderden kerken nemen deel aan de Kerkproeverij
Op zondag 29 september is in honderden kerken in Nederland de 'Kerkproeverij'. Een mooie gelegenheid om je buurman of je vriendin, je collega of je studiegenoot eens te laten proeven van een kerkdienst. Meer informatie: www.cgk.nl/kerkproeverij en www.kerkproeverij.nl.

wat een heerlijk boek!

Een kerk die kán
Wij vroegen ds. Jan Wessels om een recensie van het boek Een kerk die kan: ‘Iedere kerkenraad, iedere groeigroep, ieder wijkteam, iedere ‘missiegroep’ zou het moeten lezen en bespreken. Ook omdat het zo’n praktisch boek is! Je handen gaan er echt van jeuken!’
Meer lezen
tip

studiedag 20/11

Meld je hier aan voor de studiedag 'Een kerk die kan' op woensdag 20 november van 10.00 - 15.00 uur.

gemeente met een missionaire roeping

leer met je gemeente een missionaire levenshouding
Hoe geef je als gemeente invulling aan je missionaire roeping? Vanuit deputaten evangelisatie bieden we verschillende trajecten aan om te helpen die vraag te beantwoorden: 1) het missionair leertraject, 2) het FOCUS-traject en 3) de leergemeenschap pionieren.
Meer lezen

nog even zondag

ds. Peter L.D. Visser op NPO Radio 5
Op zondag 8 september ging Petra de Joode op NPO Radio 5 in gesprek met missionair consulent ds. Peter L.D. Visser (klik op de foto en luister vanaf de 2e minuut):
'Ik ben mijn hele leven bezig met de vraag: Hoe kan ik met het Evangelie in de wereld staan en dienstbaar zijn?' Daarom zet hij zich in als predikant bij pioniersplek ‘De Poster’ in Veenendaal en als missionair consulent in de Christelijke Gereformeerde Kerken.
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website