nieuwsbrief CGK Missionair

CGK Missionair: knakworstjes van de kerk

uitgave van deputaten evangelisatie | november 2019
Deze nieuwsbrief is voor: [subscriber:firstname | default:] [subscriber:lastname | default:]
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je in ons adressenbestand zit, bijvoorbeeld als vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad, deelnemer van het missionair leertraject of omdat je jezelf hebt ingeschreven als abonnee.

knakworstjes, koffie en koeken van de kerk

lees het hele artikel in de krant
Mooi initiatief van CGK Rozenburg: in het witte kastje in het zijportaal van de kerk kunnen mensen voedsel dat ze overhebben neerzetten, zodat anderen kunnen pakken wat ze nodig hebben. Het haalde de krant! (afbeelding © john de pater)

als dit verhaal vandaag gebeurde...

zo eenvoudig kan het zijn: het Evangelie delen
... hoe zou dat er uitzien? Michael Moynagh - missioloog in de Church of England - neemt je mee in evangeliseren met de Bijbel (Discovery Bible Study). Is het lastig om mensen bekend te maken met het Evangelie? Of met Jezus? Volgens Moynagh is het zo gemakkelijk dat iedereen het kan. Buitengewoon inspirerend, deze film. Wij zeggen daarom: kijken :-) !

verkenningsavond pionieren: welkom!

voor mensen met een verlangen om met het Evangelie werkzaam te zijn
Op donderdag 21 november organiseren wij weer de 'verkenningsavond pionieren' voor kerkenraden, evangelisatiecommissies en andere geïnteresseerden. Voor mensen met een verlangen om met het Evangelie werkzaam te zijn in een nieuwe pioniersplek. Meer informatie en (gratis) aanmelden: www.cgk.nl/verkenningsavond.

een missionaire gemeenschap zijn...

kijktip: bekijk de film!
Wat dat betekent legt dr. Stefan Paas uit aan de hand van de 'Five Marks of Mission'. Laat de film je inspireren!

het kán nog: meld je aan

studiedag in Apeldoorn op woensdag 20 november
Hoe kan de kerk een plek zijn waar iedereen welkom is? Schrijf je in voor de studiedag (woensdag 20 november) en/of het boek via: www.cgk.nl/studiedag. Hartelijk welkom!

kom op zaterdag 20 januari naar Utrecht

inspiratie, tips, praktijkvoorbeelden en ervaringen rond missionair kerk-zijn
Onze tijd wordt gekenmerkt door grote sociale, maatschappelijke, economische en technologische veranderingen. Tegelijkertijd zie je dat de kerk verdrongen is naar de rand van de samenleving. Hoe kan deze ‘kerk aan de rand’ – te midden van alle veranderingen - overeind blijven en van betekenis zijn voor de samenleving? In de werkconferentie ‘Kerk-zijn op de rand’ delen we inspiratie, tips, praktijkvoorbeelden en ervaringen rond missionair kerk-zijn.
Meer lezen
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website