CGK Zendingsnieuws: de duiven op de Dam

uitgave van Dienstenbureau Zending | februari 2020
Deze nieuwsbrief is voor: [subscriber:firstname | default:] [subscriber:lastname | default:]

de duiven op de Dam ...

bezoek uit het buitenland
op de foto: ds. Nefefe (l) en ds. Makhuvha (r)
Jaren geleden zongen Gert en Hermien Timmerman over de duiven op de Dam. Hoe dat werkt, dat kunnen ds. Silas Nefefe en ds. Patrick Makhuvha nu ook vertellen …
Meer lezen

zendingsbewust in Opperdoes

leren fietsen
Hoe zorg je ervoor dat de gemeente zich bewust wordt van het feit dat we gezonden zijn in deze wereld? Daar gebruiken we binnen de CGK allerlei manieren voor. In onder andere Opperdoes deden ze dat met buitenlandse predikanten.
Meer lezen

studiedag met buitenlandse gasten

TUA houdt studiedag
De Bijbel is de Bijbel. Of je in Nederland woont of in Botswana, of Indonesië, het gaat om die éne boodschap van Gods liefde aan jou. En toch maakt het uit waar je woont en wat je levensomstandigheden zijn. Dat was de inhoud van een studiedag met gasten uit Botswana, Indonesië en Zuid-Afrika aan een groep studenten van de TUA ...
Meer lezen

een mooie opdracht

bekijk het filmpje
Binnen een tijdsbestek van 5 minuten een totaaloverzicht van het zendingswerk van de Christelijke Gereformeerde Kerken, zoals in januari gepresenteerd op de generale synode.
Meer lezen

verlof familie Kamphuis

familie Kamphuis in NL
Dit jaar hoopt de familie Kamphuis, die in Tanzania werkt voor Wycliffe bijbelvertalers, op verlof te komen in Nederland.
In hun nieuwsbrief schrijven ze: We hopen dit jaar weer op verlof naar Nederland te komen. We kunnen tijdens deze drieënhalve maand (20 april tot 11 augustus) weer in Lelystad wonen bij Doriens ouders.

De jongste kinderen kunnen er een tijdje naar school. We zien er erg naar uit om onze familie, vrienden en thuisgemeente weer te ontmoeten.

MDW'er in de schijnwerper: Marjanne Hendriksen

Nieuwsbrief Marjanne Hendriksen
Elke zendingsnieuws geven we in deze rubriek aandacht aan een missionair diaconaal werker. Deze keer: Marjanne Hendriksen. Via haar nieuwsbrieven houdt Marjanne haar achterban regelmatig op de hoogte van wat er zoal gebeurt in Zambia. Maar, via een tweewekelijks bericht in het gemeenteblaadje van Nunspeet geeft ze nog veel meer!
Meer lezen

gebedspunten

• Laten we danken voor mooie contacten met de verschillende vertegenwoordigers van de zendingsprojecten in de tijd dat ze in Nederland waren, met plaatselijke kerken, met kerkleden, met de generale synode, met deputaten. Laten we bidden dat die contacten mogen meewerken aan goede betrokkenheid over en weer over het zendingswerk.

• Laten we bidden om een groeiend zendingsbewustzijn binnen onze kerken, op alle niveaus van het kerkelijk leven.

• Laten we bidden om een goede manier waarop deputaten zending samen met deputaten evangelisatie, diaconaat, de jeugdwerkorganisaties en de TUA een programma kunnen ontwikkelen om de kerken toe te rusten op het gebied van zendingsbewustzijn.

• Laten we bidden voor de familie Kamphuis, die zich voorbereiden op een periode van verlof en laten we danken voor het werk dat in de afgelopen jaren in Tanzania aan Bijbelvertaalwerk kon worden gedaan.

• Laten we danken voor het werk dat Marjanne Hendriksen al zo lange tijd in Zambia kan doen en laten we bidden dat ze na haar verlof opnieuw een periode van mooie vormingscontacten kan hebben.

CGK Dienstenbureau Zending | Postbus 334 | 3900 AH Veenendaal
telefoon: 0318-582360, e-mail: zending@cgk.nl