nieuwsbrief CGK Missionair

CGK Missionair: dit komt niet zomaar op je weg

Deze nieuwsbrief is voor:
uitgave van deputaten evangelisatie | 17 april 2020
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je in ons adressenbestand zit, bijvoorbeeld als vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad, deelnemer van het missionair leertraject of omdat je jezelf hebt ingeschreven als abonnee.

deze foto namen we toen het nog mocht ...

ontmoet het missionair team
Ook al zien we elkaar in deze maanden niet van dichtbij, we zeggen nog steeds: Aangenaam! Ontmoet het missionair team van Dienstenbureau CGK.
Van links naar rechts: Henriëtte Bal (communicatiemedewerker), ds. Jelle Nutma (missionair consulent), Petra de Jong (missionair consulent), Ruth Brouwer (teamondersteuner) en ds. Peter L.D. Visser (missionair consulent).
We werken nu niet op kantoor, maar vanuit ons eigen huis. Op die manier blijven we je graag van dienst! Je kunt ons bereiken via evangelisatie@cgk.nl.

'dit komt niet zomaar op onze weg!'

over het begeleiden van twee mensen die willen trouwen én meer weten over God en geloof
Twee mensen die willen trouwen én meer weten over God en geloven in Hem. Zij heeft geen kerkelijke achtergrond, hij wel. Ybke en René Slotboom uit Genemuiden kregen de vraag van de kerkenraad: willen jullie hen begeleiden? Ze gingen de uitdaging aan.
Meer lezen

Paasinspiratie bij pioniersplekken

over liefde, cadeautjes en het grote cadeau
We delen graag twee voorbeelden van ontroerende paasacties bij enkele pioniersplekken: Oase voor Nieuw-West en Menorah - Zaanstad. Over Paasliefde, cadeautjes en het grote cadeau!
Meer lezen

Tip!

werkboek, te bestellen in iedere boekhandel
Missionair leven en kerk-zijn vanuit het hart van het Evangelie. Dat is een hele mond vol, maar hoe geef je hier handen en voeten aan?
Een aantal jaren geleden is het boek ‘Centrum-kerk’ van Tim Keller verschenen, waarin hij vanuit zijn ervaring en kennis als kerkplanter in New York zijn theologische visie op missionair kerkzijn in een seculiere tijd en omgeving heeft uiteengezet.
Nu is er een Nederlands werkboek verschenen: ‘Werken met Centrum-kerk’, dat samen met een bijbehorende 32-delige video- en audiocursus een kant-en-klaar, laagdrempelig hulpmiddel vormt voor christenen en gemeenten die werk willen maken van hun missionaire roeping.
Onze missionair consulenten Petra de Jong-Heins en ds. Peter L.D. Visser hebben een kleine bijdrage mogen leveren aan het boek. We bevelen het van harte aan!

uitstel betekent geen afstel

lente in de kerk op zaterdag 26 september
De bijeenkomst van 'lente in de kerk' is verplaatst naar september. Klik hier voor meer informatie en aanmelden

ontbinden met zicht op een nieuw begin

afname in ledental en (toch) nieuwe hoop
De Wekker interviewde Gertjan Zwart over zijn kleine kerk: de gemeente van Alblasserdam. Over afname, maar ook over hoop. ‘Veel lege stoelen zie je tijdens de diensten. Als iedereen die hier vier jaar geleden in de gemeente zat, was gebleven, hadden we nu een bloeiende gemeente kunnen hebben.'
Meer lezen

Hart voor West: van betekenis nú

pioniers Cees van Breugel en Marc de Gooijer vertellen erover
Pioniersplekken kunnen juist in onzekere tijden van betekenis zijn. De Rotterdamse pioniers Cees van Breugel en Marc de Gooijer vertellen over online buurtpastoraat, online vieringen en praktische hulp.
Meer lezen
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website