nieuwsbrief CGK Missionair

CGK Missionair: wat leren we van onze buurt?

uitgave van deputaten evangelisatie | februari 2020
Deze nieuwsbrief is voor:
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je in ons adressenbestand zit, bijvoorbeeld als vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad, deelnemer van het missionair leertraject of omdat je jezelf hebt ingeschreven als abonnee.

hoe kijken wij? en hoe kijken ‘zij’ naar ons?

open je ogen, oren en neus
Wat leren we van onze buurt? Zoals Paulus met een teamgenoot door de stad liep (Handelingen 17), zo liepen de teams uit Ermelo en ’s-Gravendeel van het missionair leertraject (Zzzout) op 8 februari door Veenendaal, tijdens een zogenoemde Pauluswandeling.
Meer lezen

Zzzout in 2020: infoavond kerkenraden

op woensdag 18 maart in Veenendaal
Om te noteren! Informatieavond voor kerkenraden over het missionair leertraject op woensdagavond 18 maart in Veenendaal, aanvang 19.45 uur.
Met een team van je gemeente nadenken en werken aan missionair zijn in de omgeving van uw kerk? Dat kan in het missionair leertraject dat in 2020 weer start met max. 3 gemeenteteams. We hopen op een grote opkomst!
Meer lezen

uitgezonden in Veenendaal

het pioniersteam van Bloei in Oost
Op zondag 9 februari werd het pioniersteam van Bloei in Oost (Veenendaal) door de Bethelkerk uitgezonden naar hun werkplek in de wijk Oost. In een moment van gebed tijdens de dienst kreeg het team de zegen mee door de kerkenraad.
Mooi officieel moment voor gemeente én pioniers om te markeren dat ze samen verder gaan met dit belangrijke werk.

uitnodiging: Lente in de kerk

daar is de lente op 21 maart
We nodigen je uit voor een bijeenkomst op de eerste dag van de lente. Weetwatjegelooft.nl organiseert, onder andere samen met ons, een b(l)oeiende dag:

Lente in de kerk | geloven in bloei!

zaterdag 21 maart in Lelystad
Omdat we geloven dat God bloei geeft. Ontdek bloesem in oude kerken, bloei in internationale gemeenschappen en hoor verhalen van nieuwe kerkplanten!
Vier je met ons mee?
Meer lezen en aanmelden

diaconale dag 2020

op zaterdag 21 maart
Op dezelfde dag staat ook een inspirerende diaconale dag gepland. Hoofdspreker is André Rouvoet. De diaconale dag (voorheen diakenendag) wordt gehouden in Amersfoort. Is jouw kerk een plek waar alle aspecten van het leven liefdevol gedeeld worden, of valt daar nog wel wat winst te behalen?
Meer lezen

TIP!

tip

podcast 40 dagen hier & nu

meld je aan voor de podcast
Twee collega's van ons werken mee aan deze podcast: missionair consulent Petra de Jong en diaconaal consulent Rudolf Setz. 40 dagen hier & nu verbindt jouw dagelijkse leven met Gods wereld. De podcast biedt een afwisselende inhoud die kan bestaan uit een overdenking, een bijbeltekst, een verdiepingsvraag, een lied of een kort gebed. Ook krijg je regelmatig een praktische suggestie of een leuke uitdaging. In de veertigdagentijd ontvang je elke dag een email of een podcast. Meld je hier aan!

missionaire specialisatie voor predikanten

schrijf je in voor de missionaire specialisatie
Wij nodigen predikanten graag uit voor een opleiding: de missionaire specialisatie. Deze wordt verzorgd door de Protestantse Kerk Nederland en helpt predikanten in een tijdsbestek van 2 jaar een verdiept inzicht te verkrijgen in de plek van de lokale gemeente in Gods missie voor deze wereld. Interesse? Ds. Jelle Nutma volgt de opleiding en deelt met genoegen zijn inzichten en ervaringen.
Meer lezen
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website