nieuwsbrief CGK Missionair

CGK Missionair: méér dan evangelisatie

uitgave van deputaten evangelisatie | maart 2020
Deze nieuwsbrief is voor:
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je in ons adressenbestand zit, bijvoorbeeld als vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad, deelnemer van het missionair leertraject of omdat je jezelf hebt ingeschreven als abonnee.

Gods missie is meer dan evangelisatie alleen

missionair consulent Petra de Jong
In De Wekker van 13 maart vertelt onze collega Petra de Jong, missionair consulent: 'De vragen die we krijgen, gaan vooral over evangelisatie; hoe je dat kunt aanpakken in de persoonlijke en plaatselijke omgeving. Maar volgens mij gaat Gods missie over veel meer dan evangelisatie alleen.' Download het artikel hier. Of lees het op de website van De Wekker.

licht zijn in Woord en daad

missionaire reis voor TUA-studenten
Het hangt er een beetje vanaf waar je woont, maar het wordt steeds meer zichtbaar dat Nederland een zendingsland geworden is. Dat betekent dat aanstaande predikanten meer en meer met de blik van de zendeling naar hun werk zullen gaan kijken. Want hoe spreek je over de opstanding van Christus op een Paasviering waar ook moslimouders met hun kinderen zitten?
Meer lezen

pionieren, iets voor jouw gemeente?

deelnemers uit Bennekom-Oosterbeek, Deventer en Leerdam
daarvoor organiseren we ieder jaar verkenningsavonden
Op 13 februari was er een Verkenningsavond Missionair Pionieren met leden uit Bennekom-Oosterbeek, Deventer en Leerdam. Missionair consulenten Petra de Jong en ds. Peter L.D. Visser gaven antwoord op vragen als: Wat ís nu precies pionieren? Hoe begin je ermee? Wat zijn praktische voorbeelden? Hoe is de begeleiding geregeld vanuit de CGK? Wat is het mooi om van elkaar te horen hoe er verlangen is om het Evangelie te delen met de mensen om je heen! Van roeping ervaren om te werken onder een multiculturele doelgroep tot de vraag hoe je je eigen buurman met het Evangelie kunt bereiken. Meer informatie

relevant in de stad: hoe?

ds. Rein den Hertog in een interview
Lees de ervaringen van ds. Rein den Hertog. ‘Ik ben er echt van onder de indruk hoe een volstrékte minderheid je als christen in Amsterdam bent. Als ik op zondagochtend door het Vondelpark fiets, dan bruist het van de sportende mensen, die samen de god van de gezondheid aanbidden.'
Meer lezen

inspiratiedag kerkproeverij (nieuwe datum)

kom ook op vrijdag 5 juni
De inspiratiedag is vanwege de coronamaatregelen verschoven naar vrijdag 5 juni. Op deze dag doe je ideeën op om de landelijke Kerkproeverij (zondag 11 oktober) in jouw gemeente in te vullen.
Welkom in het gebouw van KRO-NCRV, ’s-Gravelandseweg 80 in Hilversum. Wel graag eerst aanmelden via info@kerkproeverij.nl.
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website