Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
dlm_download

aardbeving op West Sulawesi …

In de avond en nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 januari werd Sulawesi opnieuw door aardbe­vingen getroffen. In de weste­lijke provincie Mamuju schudde de grond tweemaal: eerst met een kracht van 5.9, later de nacht met een kracht van 6.2 op de schaal van Richter. De gevolgen waren fors: vele dodelijke slacht­offers, persoonlijk leed, er werden zeker vijf kerken verwoest of zwaar beschadigd en talloze huizen met de grond gelijk gemaakt. Deze beving was niet zo zwaar in omvang als die in 2018/2019, maar voor deze provincie aanzienlijk.

Omdat er volgens deskun­digen mogelijk nog meer schokken zouden komen, zijn velen de bergen in gevlucht. Uit angst dat de volgende beving op de zeebodem zou zijn, met een tsunami tot gevolg. De bevingen werden ook in Mamasa gevoeld, maar richtten daar geen schade aan. Wel zijn meteen op vrijdag een aantal mensen vanuit het synode­kantoor, dat in Mamasa staat, met hulpgoe­deren naar het getroffen gebied gereisd. Ook een hoogge­kwa­li­fi­ceerde verpleeg­kundige uit het Banua Mamasa Hospitaal ging mee, om ter plaatse hulp te kunnen bieden.

Door deputaten diaconaat is een hulpactie op gang gebracht: de diaco­nieën van onze kerken zijn allemaal benaderd met het verzoek om te helpen. Deputaten diaconaat schrijven: We voelen ons als CGK extra verbonden met Sulawesi via de Geraja Toraja Mamasa. Diaconaat CGK start noodhulp via het eigen netwerk van partners. We helpen de getrof­fenen in de provincies met voedselhulp en tenten. Verder zal er ook voor weder­opbouw veel geld nodig zijn. Ook hier willen we aan bijdragen. Helpt u mee?

Print Friendly, PDF & Email