Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Zoeken in posts
Zoeken op pagina's
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Zoeken in posts
Zoeken op pagina's
dlm_download

aardbevingen in Mamasa

Eind september werd de stad Palu op Midden Sulawesi getroffen door een aardbeving en een tsunami. Daarvoor was veel media-aandacht en terecht, want er vielen veel slacht­offers en de schade was enorm.

Vanaf 5 november waren er verschil­lende bevingen in en rond Mamasa. De inwoners sloegen massaal op de vlucht naar plaatsen in de omgeving, om daar te leven in tenten. Het ziekenhuis van Mamasa is verlaten. Het is zwaar beschadigd, en er zullen zeker delen van het ziekenhuis herbouwd moeten worden.

De aardbe­vingen blijven maar voort­duren. Gisteren (5 november) 17x waarvan één met een kracht van 5,5 op de schaal van Richter. Zo elke dag. Inmiddels zijn veel mensen wel terug in Mamasa. Maar de angst is niet alleen dat huizen, vooral stenen huizen en andere gebouwen, ernstige schade krijgen, maar ook dat de rivier door een aardver­schuiving tijdelijk geblok­keerd wordt en dan als een stort­vloed doorbreekt.

Ds. Kees Buijs, voormalig zendings­werker in Indonesië, meldt: 'Dominggus en zijn gezin, die bij ons vroegere huis langs de rivier wonen, slapen elke nacht in een kantoor van de kerk bovenaan de weg. De patiënten in het ziekenhuis worden in een tent op de parkeer­plaats verzorgd. Door de voort­du­rende bevingen en de barsten in de muren is het niet verant­woord binnen te blijven.

Dit duurt nu al twee weken en bevingen komen nog steeds. Heel het leven in Mamasa is ontwricht. Hoe lang nog?'

Onze collega's van diaconaat zijn vorige maand met een noodhulp­project gestart. Kijk hier voor meer infor­matie. U kunt deze webpagina ook gebruiken om een gift over te maken.

Print Friendly, PDF & Email