Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download

alcoholvrije toost op de leergemeenschap pionieren

De lichten zijn gedempt in de kleine kerkzaal van de voormalige kerk van Alblas­serdam. Stoelen en banken zijn vervangen door zitjes en hoekjes. Hapjes staan onder handbereik en een flesje alcohol­vrije ‘bubbels’ staat veelbe­lovend klaar. Een heer van kleur uit de wijk schuift aan en de kerkenraad van drie personen breekt even uit zijn verga­dering voor een officieel moment op deze avond van 8 oktober 2020.

De gemeente van Alblas­serdam heeft haar laatste eredienst gehouden, maar het verlangen om met woord en daad het Evangelie te vertolken is gebleven. En dat is ook nodig, want ondanks de vele kerken heeft van de ongeveer 20.000 Alblas­ser­dammers 10% nauwe­lijks binding met een kerk, en noemt bijna 50% zich onkerkelijk.

Op woensdag 7 oktober start pioniersplek ‘De Pion’ (nadat de burge­meester op 26 september de naam van het buurthuis onthulde) officieel met de onder­te­kening van een samen­wer­kings­over­een­komst. Kerkenraad, pioniersteam en deputaten evange­li­satie verbinden zich aan dit initi­atief. ‘De Pion’ stroomt in de leerge­meen­schap pionieren in, waar ongeveer 120 pioniers­plekken met en van elkaar leren (www.lerenpionieren.nl).

Alblas­serdam is de vierde CGK-pioniersplek die in de leerge­meen­schap instroomt, na Rotterdam-West, Utrecht-Centrum en Veenendaal-Oost. Kerken­raden met pioniers­plekken in Gorinchem, Zwolle, Bant en Onstwedde tekenden recent een inten­tie­ver­klaring om ook toe te werken naar een officiële start.

Print Friendly, PDF & Email
CGK dienstenbureau 0318 582375 info@cgk.nl