Kerkplein is een nieuw landelijk platform voor actieve kerkmensen. Kerkelijke vrijwilligers en professionals kunnen hier kennis en ervaring uitwisselen. Hoe pakt men de zaken aan in een andere gemeente? Zeker nu het werk vaak met minder mensen gedaan moet worden, is dat van groot belang. Het online platform Kerkplein biedt die mogelijkheid.

Op Kerkplein vind je groepen waarin je met ‘taakgenoten’ onder elkaar bent. Je kunt er vragen, ideeën, kennis en materiaal uitwisselen en leren van de praktijk in andere kerken.

De afgelopen weken is Kerkplein getest door gebruikers uit verschillende kerkgenootschappen. Enkele reacties: “Over het beamen in de kerk deel ik nu tips met andere beamteams in het land.” En: “Binnen onze eigen kerk is niet alle kennis aanwezig, maar als ik op Kerkplein een vraag stel is er ergens in Nederland altijd wel iemand die het antwoord heeft.”

Kerkplein is gratis toegankelijk voor iedereen die binnen een kerk of kerkelijke organisatie actief is. Een moderator zorgt ervoor dat goede ideeën een podium krijgen, dat de sfeer goed blijft.

Kerkplein is een initiatief van De Zalige Zalm, bureau voor geloofscommunicatie. De app is ontwikkeld door Donkey Mobile, ook bekend van de kerkenapps. Kerkplein is te downloaden via de App Store of via Google Play.

Alle informatie over Kerkplein vind je op www.kerkplein.nl

Deel dit artikel via

Ook interessant voor u