Waardevol materiaal beschikbaar

Voor documentatie over onder andere de geschiedenis van de Christelijke Gereformeerde Kerken kunt u terecht bij het Documentatiecentrum. Naast archiefstukken als notulen is er een groot veld van materiaal dat veel waarde heeft voor de geschiedenis. Zo bewaren deputaten geluidsopnames van preken, de prekenserie Uit de Levensbron, vele regionale en landelijke christelijk-gereformeerde kerkbladen, een complete serie Goede Moed, krantenknipsels, gedenkboekjes, briefwisselingen, preekschetsen, foto’s en voorwerpen.

Deelnemers zijn deputaten kerkelijke archieven van de Christelijke Gereformeerde Kerken en de werkgroep kerkgeschiedenis van de Christelijke Gereformeerde Kerken.

Downloads

Collectie Dick van Arkel

Een bijzondere collectie is die van Dick van Arkel. Hij heeft systematisch per gemeente een dossier bijgehouden. Na zijn overlijden heeft de collectie een goede plaats gekregen in het Documentatiecentrum.

Het Documentatiecentrum is gevestigd aan de Kernreactorstraat 24a in Veenendaal.

"*" geeft vereiste velden aan

Word donateur

Word donateur van het Documentatiecentrum voor € 8,50 per jaar en ontvang publicaties over archiefbeheer en het Documentatiecentrum.
Naam
Hoeveel wilt u doneren?*