Voor ouderen met een zorgvraag en voor mensen met een lichamelijke beperking worden aangepaste reizen in een christelijke sfeer georganiseerd. De gasten worden verzorgd en verwend door een team van ervaren vrijwilligers, verzorgenden en verpleegkundigen.

Reizen

varen op de Prins Willem Alexander

Varen op de Prins Willem Alexander

22 t/m 28 april 2023
€800 p.p.

Het schip “De Prins Willem-Alexander” is geheel voor gehandicapten aangepast. Er is een lift aanwezig waardoor het hele schip bereikbaar is, zelfs het topdek waar u bij mooi weer heerlijk buiten kunt zitten en waar u een schitterend uitzicht heeft over het landschap en de steden. De tweepersoons gastenverblijven zijn allemaal ruim en comfortabel ingericht evenals de sanitaire voorzieningen.

Er wordt gevaren van maandag t/m vrijdag. 's Middags kunnen de gasten die dit willen de wal op en de stad bezoeken met behulp van de vele vrijwilligers die ons in elke stad komen assisteren.

Een predikant van één van onze Christelijke Gereformeerde Kerken zal ons vergezellen en tijdens de kerkdienst(en) en avondsluitingen zal hij voorgaan. Op zondagmorgen is er een kerkdienst aan boord onder verantwoordelijkheid van de plaatselijke kerkenraad. Wanneer mogelijk wordt er 's middags een kerkdienst samen met de gemeente aan wal gehouden. Tijdens deze dienst wordt het Heilig Avondmaal gevierd.

De inwendige mens wordt niet vergeten: de koks die meegaan, kunnen heerlijk koken! Met dieetwensen wordt uiteraard rekening gehouden.
Lees meer in de folder
't Volderke Dongen

’t Volderke in Dongen

Voor jongvolwassenen vanaf 25 jaar
t/m 15 september 2023
€725 p.p.

Van harte welkom in één van onze groepsaccommodaties in Twente, óók als je een functiebeperking hebt. We hebben diverse aangepaste groepsaccommodaties, zodat het echt vakantie is voor iedereen. Op 't Keampke kun je samen met familie, vrienden of zorggroep genieten van een luxe en comfortabel thuis voor iedereen!.

Op 't Keampke heb je de keuze uit meerdere groepsaccommodaties, vakantiehuizen en appartementen met een prachtige Twentse uitstraling, hippe inrichting én nuttige aanpassingen voor mensen met een functiebeperking.

Bij rolstoelvriendelijke vakanties horen leuke activiteiten! De uitstapjes en activiteiten zijn uitstekend te doen voor mensen met een functiebeperking of rolstoelers. Een rolstoelvriendelijke vakantie hoeft namelijk niet saai te zijn! In de omgeving zijn er diverse activiteiten te doen voor een geslaagde vakantie met rolstoel.
Lees meer in de folder
nieuwe Hyde park Doorn

Nieuwe Hyde Park, Doorn

11 t/m 18 november 2023
€775 p.p.

Locatie Nieuw Hydepark maakt deel uit van de PSDV (Protestantse Stichting Diaconaal Vakantiewerk) en wordt door ons voor een week gehuurd. Het huis staat in het Hydepark in Doorn en ligt midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. De locatie is goed bereikbaar.

De locatie is van alle gemakken voorzien en volledig aangepast voor ouderen en voor mensen met een lichamelijke beperking. Iedere gast heeft hier een eigen kamer met sanitaire voorzieningen. Er is een grote huiskamer met open haard, een gezellige zithoek en een aparte eetzaal.

De maaltijden worden verzorgd door de koks van het Nieuw Hydepark. Er wordt vanzelfsprekend met dieetwensen rekening gehouden.

Op zondag worden er twee kerkdiensten gehouden, onder verantwoordelijkheid van een kerkenraad van een Christelijke Gereformeerde kerk. In de tweede dienst wordt het Heilig Avondmaal gevierd. De hele week is er een predikant aanwezig. Tijdens het verblijf in Nieuw Hydepark is er gelegenheid om te wandelen of te winkelen in de omgeving. Nieuw Hydepark heeft een eigen rolstoelbusje, dus eropuit gaan is voor iedereen mogelijk.

Het weekprogramma is erg gevarieerd met verschillende activiteiten.
Lees meer in de folder

Sfeerimpressie

Na afloop van de vakantieweek op het aangepaste cruiseschip Prins Willem Alexander verschijnt de Vaarkant, met daarin een sfeerimpressie met foto’s. U kunt hier de laatste uitgave van de Vaarkrant downloaden.

Na afloop van de vakantieweek in Nieuw Hydepark verschijnt De Kwekker, met daarin een sfeerimpressie met foto’s. U kunt hier de laatste uitgave van De Kwekker downloaden.

Extra informatie en aanmelden

Eventueel bijkomende kosten voor de huur van hulpmiddelen, zijn voor eigen rekening.

Naast de kosten die per persoon worden gerekend, kunnen de vakantieweken mogelijk gemaakt worden door een bijdrage van ongeveer 15 procent vanuit het steunfonds voor vakantiemogelijkheden. Dit steunfonds wordt gevormd door bijdragen van onder andere vrouwenverenigingen (koperen potje), diaconieën van de Christelijke Gereformeerde Kerken en van gasten en donateurs.

Informatie

Voor informatie over de vakantiemogelijkheden kunt u contact opnemen met het secretariaat van de werkgroep. Het doel van de werkgroep is om voor mensen met een lichamelijke handicap en voor ouderen voor wie het alleen op vakantie gaan niet meer mogelijk is, een vakantie te organiseren.

Tijdens al onze reizen wordt u verzorgd door ervaren vrijwilligers, verzorgenden en verpleegkundigen.

Aanmelding

Zodra wij uw inschrijfformulier ingevuld ontvangen, noteren wij u op de voorlopige lijst, onder voorbehoud van goedkeuring van de arts en verpleegkundige van de werkgroep.

Wilt u uw voorkeur opgeven als u met meer dan een vakantie mee wilt? Dit is alleen mogelijk wanneer er plaatsen over zijn.

Bij ( te ) late aanmelding komt u op de wachtlijst te staan voor de betreffende reis.

Reactie van een deelnemer:

“Zodra je de deur van Nieuw Hydepark opendoet,
komt de warme sfeer je tegemoet.
De liefde en eenheid onder elkaar,
dat ervaren we als fijn, nietwaar!
De liefde en zorg worden goed gewaardeerd,
dat zijn de stafleden nog niet verleerd.
Je kunt erop vertrouwen
dat ze de touwtjes goed in handen houwen!”

een stapel koffers naast een fauteuil

Contact

Nieuws