Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download

CGK Vrouw steunt vrouwen in Egypte

Twee seizoenen lang waren overal in het land vrouwen­ver­e­ni­gingen bezig met acties. Zij haalden geld op voor een project in de stad Fazarah, Egypte. De werkloosheid is hier hoog. Met het opzetten van een eenvoudig naaiatelier worden jonge vrouwen geholpen. Ze leren een vak en kunnen zo de kost verdienen. 

micro-kredieten

Met name in het zuiden van Egypte is er veel armoede. De predikant van de plaat­se­lijke kerk in Fazarah, vader Abanoub, wil niet alleen geeste­lijke leiding geven. Hij biedt ook graag een helpende hand. De organi­satie DUET verstrekt micro-kredieten, kleine leningen, aan vrouwen en aan ouders van kinderen met een handicap. Zo krijgen zij de mogelijkheid om een naaiatelier aan huis in te richten of bijvoor­beeld een winkeltje te starten.

Miryaam

De 45-jarige Miryaam woont in Fazarah en is een schoe­nenzaak ‘aan huis’ begonnen. Ze volgt de training bij DUET. Ze zegt: ‘Ik moest wel. Mijn man is twee jaar geleden overleden en hij zorgde voor het inkomen. Met 5 kinderen in huis hebben we veel zorgen voor eten, kleding en - als het mogelijk is - ook de school­kosten. Via een vriendin hoorde ik van de mogelijkheid om een micro-krediet te krijgen. Mijn huis is groot genoeg om de winkel in te richten en ik woon aan een straat waar veel mensen langkomen. Iedereen in onze stad heeft schoeisel nodig. Daarom ben ik begonnen met deze winkel.

Sinds ik begonnen ben, heb ik al best wat kunnen verkopen. Ik hoop voldoende te hebben om volgend schooljaar het schoolgeld voor mijn kinderen te kunnen betalen.’

Lees meer over het project  

Print Friendly, PDF & Email