Thuis in West en Assen Bloeit, twee diaconale initiatieven die vanuit de CGK zijn ontstaan, zijn kanshebbers voor de Appeltjes van Oranje!

Inzet voor de samenleving

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks door het Oranjefonds uitgereikt aan drie sociale projecten in Nederland en de Cariben die zich inzetten voor een samenleving waarin niemand er alleen voor staat. De prijs voor elk van de drie winnaars bestaat uit een bronzen beeldje dat is ontworpen door Prinses Beatrix en een geldbedrag van € 25.000. Het thema dat dit jaar aan de prijsuitreiking verbonden is, is bruggenbouwers in de buurt.

Stemmen en pitchen

Dit jaar dingen 38 projecten mee voor deze prijs. De online Stemtiendaagse die deze maand gehouden is, heeft Thuis in West (Rotterdam) op nummer 1 gebracht en Assen Bloeit op nummer 4! Dat is een fantastisch resultaat en de teams van beide projecten zijn geroerd en bemoedigd door de vele positieve reacties vanuit het hele land.

Voor Thuis in West betekent deze uitslag dat ze sowieso een van de 10 nominatieplaatsen in de wacht gesleept hebben. De andere 9 nominatieplaatsen werden op 17 juni door de jury van het Oranjefonds geselecteerd, nadat alle 38  kanshebbers hun projecten gepitcht hebben op de Appeltjes van Oranje Ptichdag. Assen Bloeit wist met een goede pitch een van die andere 9 nominatieplaatsen te bemachtigen. De jury kiest uit de 10 genomineerden drie winnaars die in oktober de prijs op Paleis Noordeinde uit handen van Koningin Maxima zullen ontvangen.

We wensen Thuis in West en Assen Bloeit een succesvol vervolg toe!

Meer weten

Wie meer wil weten over de beide projecten kan terecht op de betreffende websites:

Deel dit artikel via

Ook interessant voor u