Inspiratie en bemoediging voor christenen in contact met vluchtelingen

Stichting Gave organiseert op zaterdag 23 maart in Amersfoort de jaarlijkse Gave-dag ‘Goed volk!’ Met een boeiend, vernieuwd programma voor iedere christen die betrokken is bij vluchtelingen, of hierin geïnteresseerd is. Een dag vol inspiratie en praktische ideeën.

Als je vroeger door de achterdeur bij iemand naar binnen liep, kon je roepen: “Goed volk!” Gave wil bezoekers van de dag inspireren om zo naar vluchtelingen te kijken en om zelf goed volk voor hen te zijn. Een vernieuwd seminarprogramma en inspirerende toespraken maken dit concreet, zodat  bezoekers dit handen en voeten kunnen geven  Ook ontdekken bezoekers wat God in de Bijbel hierover zegt. Gave wil vrijwilligers oproepen om vluchtelingen lief te hebben en zicht geven op het grotere perspectief: het contact met vluchtelingen vormt een onderdeel van de vervulling van Gods wereldwijde plan voor de volken.

Op de Gave-dag krijg je relevante tips en word je bemoedigd om te groeien in je contact met vluchtelingen. De dag is voor iedereen die contact heeft met vluchtelingen in het asielzoekerscentrum of een reguliere woning in de wijk. Het programma is ook geschikt voor bezoekers die zich willen oriënteren op contact met vluchtelingen. Nieuw dit jaar is een apart trainingsmoment voor medewerkers en vrijwilligers rondom Houses of Joy, Connect-Us groepen en Gave-jongerenkampvrijwilligers.

Gave-bestuursvoorzitter Wim den Hartog houdt een inspirerende toespraak. Verder zijn er leerzame seminars over o.a.: ‘Hoe cultureel intelligent bij jij? En ‘Zo, help jij vluchtelingen?!, kritiek op migratie, hoe reageer je?’ en ‘Geloofsgesprek met moslims’. In de pauze is er een informatiemarkt en zijn er volop mogelijkheden voor ontmoeting. Gave zorgt voor een uitgebreide lunch en een multiculturele borrel.

Locatie:                Corderius College, De Ganskuijl 105, 3817 EZ Amersfoort
Tijd:                      10.00-16.00 uur
Kosten:                15 euro (tot 23 februari, daarna: 20 euro). Dit is inclusief een lunch en een multiculturele borrel.
Aanmelding:       gave.nl

Deel dit artikel via

Ook interessant voor u