In Bubulo, in het oosten van Oeganda, is behoefte aan vakmensen, maar beroepsopleidingen zijn er niet in een omtrek van veertig kilometer rond deze plaats. Voor veel jongeren die graag een vak zouden leren, is die afstand te groot. Met onze partner Shalom Ministries starten we daarom een nieuw project: een  beroepsopleiding voor jongeren.

Shalom Ministries is gestart met drie klassen, waar jongeren kunnen worden opgeleid tot kleermaker, timmerman en lasser. De lessen worden gegeven door gekwalificeerde leerkrachten.

Wie geeft Joshua een hamer en Aida een naaimachine?

We hebben jouw hulp nodig om deze jongeren op weg te helpen. Samen kunnen we de jongeren die de opleiding hebben afgerond voorzien van de benodigde gereedschappen, zodat ze direct aan de slag kunnen. De jongeren die de opleiding tot kleermaker afronden, willen we graag naaimachines en naaispullen meegeven. De jongeren die kiezen voor het vak van timmerman hebben behoefte aan een gereedschapstas met onder andere een hamer, zaag, meetlint, winkelhaak, schietlood, troffel, en meer. En degenen die de opleiding tot lasser succesvol afronden, kunnen een lasapparaat, vijlen, beitels, ijzerzaag, bankschroef, en andere essentiële gereedschappen goed gebruiken.

Er is totaal voor 17.000 euro aan gereedschappen nodig. Helaas verleent de overheid op dit moment geen enkele steun. Daarom zijn we op zoek naar een gemeente of jongerengroep die dit initiatief wil oppakken en er acties voor wil organiseren. Samen kunnen we het verschil maken! Zo geef je bijvoorbeeld Joshua en Aida (echte namen!) voor slechts 10 euro een zaag en voor 150 euro een naaimachine.

Start een actie en maak het verschil

Diaconaat en Shalom Ministries werken al jaren samen om weduwen, wezen en gehandicapten te ondersteunen bij het verkrijgen van een duurzaam inkomen (project OEG146). Laten we nu ook samen de toekomst van deze jongeren veranderen en hen de kans geven om een vak te leren en een duurzaam inkomen op te bouwen. Jouw steun maakt echt een verschil!

Wie pakt dit op? Laat het weten via diaconaat@cgk.nl of 0318-582367

Deel dit artikel via

Ook interessant voor u