In Peru ondersteunen we nu voor het tweede jaar een ecoproject. Van projectcoördinator Ramon kregen we goed nieuws. Hun team is versterkt met een nieuwe vrijwilliger! Chris Rampersad is een bioloog uit het Verenigd Koninkrijk. Vanuit zijn geloof wil hij helpen om dit bedreigde deel van de schepping te onderzoeken en te vernieuwen.

Onderwijs in natuurbeheer

Ramon vertelt verder enthousiast over de het milieu-onderwijs in de betrokken dorpen. In 2023 zijn ze hiermee begonnen. Drie groepen deelnemers krijgen onderwijs in de soorten bomen in het bosgebied en de savanne. Wat zijn de bedreigingen en hoe kunnen ze goed voor het gebied zorgen?

Waarom een project in Peru?

Het savanne-achtige bosgebied in het noorden van Peru raakt in rap tempo uitgeput. De bossen veranderen in woestijn en verliezen hun unieke biodiversiteit. A Rocha Peru wil dit proces omkeren en zet in op herstel, behoud en bescherming van het regenwoud en het ecosysteem. De lokale bevolking is afhankelijk van de bossen voor voedsel, water en inkomen. A Rocha ondersteunt hen bij het op een duurzame manier gebruiken van de bossen, zodat ze toch inkomen blijven genereren.

Lees hier meer over het project en onze ondersteuning.

Meer info

We kregen van het project een handzaam overzicht van het project. Dit kan gebruikt worden om meer over het project te vertellen in de kerken.

Deel dit artikel via

Ook interessant voor u