Ter Apel komt regelmatig in het nieuws vanwege de grote aantallen vluchtelingen en de overlast die wordt ervaren. Na de zomer opent Stichting Gave in deze plaats een House of Joy. Een House of Joy is een plek waar vluchtelingen terecht kunnen voor ontspanning en persoonlijke ontmoeting en kracht kunnen vinden voor een nieuwe start. Omdat vrijwel elke vluchteling zich in Ter Apel moet melden, ontstaat de unieke mogelijkheid om een groot aantal van hen te bereiken.

‘Het doel is dat vluchtelingen in deze huiskamers buiten het azc tot rust kunnen komen. Door samen activiteiten te doen en ontspannen met elkaar om te gaan, zullen ze zich weer even gewoon mens voelen,’ legt Arco de Leede, waarnemend directeur van Gave uit. ‘Bovendien is het ons verlangen dat ze ook de liefde van God gaan ervaren. Juist in Ter Apel, waarvan we allemaal weten dat daar zoveel spanning is. We bidden dat daar straks voor hen ook een plek van thuiskomen is.’ In het House of Joy worden activiteiten aangeboden zoals sport en spel, taallessen en bijbelstudies.

 Gave werkt in Ter Apel onder andere samen met de werkgroep Helping Hands uit Mussel die verbonden is aan de CGK van Mussel. Zie voor meer informatie: Helping hands | CGK Mussel

Deel dit artikel via

Ook interessant voor u