Het is nog maar een paar weken geleden dat duizenden moslims kerken en huizen in het christelijke dorp Jaranwala vernielden. Veel christenen vluchtten uit het dorp en bivakkeren nu in een vluchtelingenkamp. We startten een noodhulp voor hen en hier komt al het nodige voor binnen! Wat is er inmiddels gebeurd?

Bemoediging met bezoek en noodhulp

Een team van onze partner YWAY is al enkele malen op bezoek geweest in Jaranwala en in het vluchtelingenkamp. Ze bemoedigden de vluchtelingen met hun bezoek, baden met hen gaven voedselpakketten die ze meebrachten. Er waren veel vragen bijvoorbeeld over de mogelijkheden om de kinderen naar school te laten gaan, waar het veilig is en hoe het nu verder moet.

Brandstichting

Het team bezocht een afgebrande christelijke school. Hier studeerden niet alleen christelijke kinderen, maar ook moslimkinderen. Het team van leraren bestond uit zowel moslims als christenen. Het onderwijs op deze school was gratis. De aanvallers verbrandden echter zowel Bijbels en christelijke boeken als islamitische literatuur.

Een man zei dat zijn huis was verbrand, mogelijk door chemicaliën. Hij en zijn gezin hebben geen ander onderdak. Ze slapen in verbrande ruimten en zijn kinderen hebben inmiddels huidproblemen.

Foto: het team van YWAY bezoekt een afgebrande school

Discriminatie

Mensen klaagden over gebrek aan hulp door islamitische winkeliers. Ouders probeerden na de ramp melk voor hun kinderen te kopen bij winkels van moslims, maar ze werden geweigerd. Er is geen christelijke winkel in dat gebied.

Het YWAY-team kon al hulp bieden en zal dat in de toekomst blijven doen met onze steun.

Deel dit artikel via

Ook interessant voor u