Het noodhulp team van onze partner ACN ging 10 – 14 November naar 3 dorpen die erg getroffen waren. In deze dorpen stierven 42 mensen onmiddellijk na de aardbeving en weer later stierven nog 15 mensen in het ziekenhuis. In deze dorpen zijn meer dan 11000 mensen zijn direct getroffen (ongeveer 3500 gezinnen). Exacte gegevens moeten nog komen, aldus de burgemeester van de gemeente.

120 moeders ontvingen een pakket speciaal voor jonge gezinnen, 135 gezinnen uit de afgelegen gebieden ontvingen voedsel- en winterpakketten en 460 gezinnen ontvingen zeildoeken (tenten). Wij waren de eersten die food- en non-foodpakketten verzorgden. De begunstigden waarderen het pakket dat ze hebben ontvangen enorm, omdat het het volledige pakket is met benodigdheden voor de dagelijkse levensbehoeften. Dit zal 3-4 weken helpen met voedsel en winterkleding om de winter door te komen. Het is festivaltijd en ze komen allemaal precies op tijd aan. De burgemeester, het hoofd van de districtscoördinatie en de vice-burgemeester zeiden ook dat ze hoorden dat de begunstigden erg blij zijn met de leveringen.

Ps. Avinash Budha Magar, voorzitter van de districtschristelijke gemeenschap, zijn zoon Anuvav en broer Rabindra van de plaatselijke kerken, Ps. Ramesh, Ps. Dambar hielpen ons. Ps. Avinash en Anuvav kwamen van het hoofdkwartier, Khalanga, om ons te helpen met de distributie.

Nadat we alle benodigdheden hadden overhandigd, hadden we een korte ontmoeting met de burgemeester, het hoofd van de districtscoördinatiecommissie en de vice-burgemeester. Ze waardeerden de manier waarop we hulp gaven, de gemeenschappen bezochten en samenwerkten met de plaatselijke wijkvoorzitters. De burgemeester vroeg ons om hulp bij het opvullen van de gaten en om verder te werken aan tijdelijk onderdak, herstel en wederopbouw.

We ontmoeten het INF-team, beoordelen de behoeften en plannen de volgende stappen. Het winter-proof maken is een andere lacune die momenteel onder de aandacht wordt gebracht. We zullen zeker tijdelijke onderdakondersteuning bieden. Er komt goed nieuws over de financieringsmogelijkheden voor de volgende stappen. Afhankelijk van de behoeften en de financiële middelen, zullen we een planning maken en deze met jullie delen.

Dank u voor al uw gebeden en onmiddellijke reactie met de fondsen, wat er ook mogelijk was. Veel individuen, ondersteunende partners en velen hebben royaal voor dit werk gegeven. Wij zijn jullie allemaal erg dankbaar. Woorden van bemoediging en verzekering van gebeden, zorg ervoor dat we vooruit blijven gaan. Bedankt.

Deel dit artikel via

Ook interessant voor u