Al geruime tijd heeft diaconaat het verlangen om meer te helpen in het Midden-Oosten. Vorig jaar kregen we contact met een Armeense kerk in Beiroet. Zij hebben het verlangen om het Evangelie in hun wijk bekend te maken, maar ook om met de daad te helpen. Deze gemeente ondersteunt driehonderd families, waarvan honderd met voedsel en medicijnen. Ook helpen ze bij het vinden van werk.

De helft van de gemeenteleden bestaat uit Syrische vluchtelingen en de andere helft is Libanees/Armeens. Hun visie is om de mensen thuis te bezoeken. Dat doet de maatschappelijk werkster van de gemeente, Christiana, met een team van vrijwilligers trouw. Ze hebben geen ‘selectie bij de poort’. Ze willen echt een relatie aangaan; dat kan ook een vriendschap worden, waar de mensen Jezus Christus leren kennen en deel gaan uitmaken van de gemeente.

De kerk zou graag meer mensen ondersteunen, maar de middelen ontbreken.  Als diaconaat hebben we besloten om het mogelijk te maken dat deze kerk honderdvijftig families extra ondersteunt.

Helpt u mee?

Deel dit artikel via

Ook interessant voor u