Oeganda is een prachtig land op de evenaar in Oost-Afrika. Het heeft één van de jongste bevolkingen ter wereld, meer dan de helft van de 44 miljoen mensen is jonger dan 18 jaar. Jarenlang werd het land geteisterd door conflicten en onveiligheid. Dat is nu verleden tijd, maar de gevolgen zijn dat niet, vooral niet voor de kinderen en jongeren in dit land.

Het project

In Bubulo, een plaats in het oosten van Oeganda, is door Shalom Christian Ministries, die we kennen van het project ‘Steun aan wezen, weduwen en gehandicapten’ een beroepsopleiding gestart. Dit om jongeren, waaronder gehandicapten, te ondersteunen bij het verkrijgen van een duurzaam inkomen. We geven de jongeren die de opleiding hebben afgemaakt een toolbox. Zo krijgen de metselaars en timmerlui een gereedschapskist zodat ze meteen een werk kunnen starten. De naaisters krijgen een naaimachine en de kapster een kappersset vanuit dit project. Helpt u mee om ze meteen te kunnen laten starten? Op de projectpagina op www.cgk.nl/oeg162 vind u meer informatie.

Verhaal van een student

Kharunda werd in 2005 geboren in een arm gezin, met ouders die haar geen beroepsopleiding konden geven. Ze was leergierig en Shalom nam haar aan voor de beroepsopleiding tot naaister, met name ook omdat ze uit een arm gezin kwam. Ze kreeg de opleiding, het trainingsmateriaal uit het project. Toen ze de opleiding voltooide, kreeg ze uit het project een naaimachine.

Kharunda: ‘Ik ben erg blij met alle steun die ik kreeg. Nu kan ik de kost verdienen en in mijn basisbehoeften voorzien. Ook kan ik mijn ouders ondersteunen. Ik vind het erg fijn dat ik zo geholpen ben door Shalom. Van hen kreeg ik een goede opleiding en een naaimachine om dit werk te kunnen doen.’

Deel dit artikel via

Ook interessant voor u

Zelfredzame weduwen, wezen en gehandicapten

Lees meer

Toolbox kwetsbare jongeren

Lees meer