In het Embrace Center, een opvangcentrum in de stad Bujumbura in Burundi, vinden straatkinderen en kinderen met een beperking overdag een veilige plek. Het opvangcentrum, verbonden aan de lokale kerk Christian Life Ministries, betaalt voor vijfentwintig kinderen de schoolkosten en biedt medische zorg, een dagelijkse maaltijd, bijles, sport, spel en ontspanning. Gedreven door Gods liefde en met persoonlijke aandacht voor elk kind begeleidt het team hen naar zelfstandigheid.

Het verhaal van Divine Uwimana

Ik kom uit het binnenland van Burundi. Mijn vader kreeg een andere vrouw en ik dus een stiefmoeder. Waar mijn moeder is, weet ik niet. Het ging niet met mijn stiefmoeder. Mijn oom bood aan om mij mee te nemen naar de grote stad en voor mij te zorgen. Dit is niet goed gegaan en ik besloot dat het beter was om me aan te sluiten bij een groep kinderen die op de straat leefden.

Ik heb in die tijd op straat familieleden gezien die naar me op zoek waren, maar ik hield me verborgen. Ik vertrouwde de mensen niet meer. Op straat had ik honger en was ik erg verdrietig. Toen kwam ik bij Embrace terecht.

Eenmaal bij Embrace werd ik aangemoedigd om mijn familie weer op te zoeken. Er ging iemand met me mee, want ik vond het best spannend! Ik werd bij aankomst omhelst door mijn vader; hij rende zo hard toen hij me zag, dat we samen op de grond vielen! Haha! Ik ben dankbaar dat ik mijn (half)broertjes en halfzusje weer heb terug gezien. Omdat ik nu al een tijd de basisschool volg in Bujumbura, ga ik voorlopig alleen in de vakanties naar mijn familie. Hier ben ik erg blij mee.

Op dit moment zit ik in groep 7 en na de zomervakantie hoop ik naar groep 8 te gaan. Ik droom er van om kleding te kunnen naaien en zo open eigen benen te kunnen staan. Drie keer per week ga ik naar Bravo ministries, waar ik, buiten mijn schooltijd om, mag leren naaien.

Mijn leven is erg veranderd sinds ik bij Embrace hoor. Ik ben rustiger geworden en heb de Here Jezus leren kennen (ik zit op een koor en heb een eigen Bijbel gekregen!). Ik heb hoop gekregen voor de toekomst!

Wilt u dit project steunen? Lees meer en doneer op de projectpagina Opvangcentrum straatkinderen in Burundi.

Deel dit artikel via

Ook interessant voor u