De nieuwste editie van Doorgeven is uit. Het thema van dit nummer is ‘Kerk naar buiten’.
De kerk als gemeente van Christus is geroepen om te getuigen. En dat doen we door naar buiten te gaan. Deze editie van Doorgeven staan vol aansprekende voorbeelden.

Kerk naar buiten betekent bijvoorbeeld voor Joachim in Zuid-Afrika: zorgen voor getraumatiseerde kinderen. De mensen van Familiehuis Schollevaar in Capelle aan den IJssel zijn kerk naar buiten door buurtgenoten op te zoeken en aan te sluiten bij hun levensvragen. De kerken in Nepal hebben de handen ineen geslagen om materiële en geestelijke armoede te bestrijden. Moeder Phom in Thailand getuigt heel praktisch door buren in nood te helpen. Guido Groeneveld gaat letterlijk naar buiten en bouwt in Catalonië een nieuwe gemeente op. De Pion in Alblasserdam geeft aandacht aan mensen die niet (meer) bij een kerk horen, want ‘ook op de Biblebelt is er eenzaamheid en verborgen armoede’. Hilversum is kerk naar buiten met uiteenlopende diaconale activiteiten voor mensen buiten de kerk enn in Enkhuizen dromen ze van een kerk zonder drempels.

Hoe is uw gemeente kerk naar buiten? We zijn benieuwd naar uw grote en kleine verhalen! Mail ze gerust naar a.frelink@cgk.nl.

Deel dit artikel via

Ook interessant voor u