Evacuatie moeder- en kindcentrum Vaders huis

Vaders huis (Otchiy Dim) helpt jonge moeders stappen te zetten naar een stabiel gezinsleven. Onze kerken ondersteunen dit moeder- en babycentrum. Er worden ook straatkinderen en – jongeren opgevangen en begeleid. Het centrum is gevestigd in Petrivske, ten westen van Kiev.

 In de vorige nieuwsbrief lieten we u weten dat op de eerste dag van de oorlog 175 kinderen en hun begeleiders zijn geëvacueerd naar Freiburg. Na dat eerste konvooi zijn nog 2 groepen veilig in Freiburg aangekomen. Dankzij de hulp van een collega-organisatie kunnen al deze vluchtelingen worden opgevangen in vluchtelingencentra in Freiburg.

 De groep bestaat voor het grootste deel uit vrouwen en kinderen. Ze zijn allemaal veilig en daar zijn ze dankbaar voor. Tegelijkertijd zijn ze verdrietig, omdat ze gescheiden zijn van hun mannen en in grote onzekerheid verkeren over hun verdere familie en hun land.

Wonderlijk gespaard

Op 29 maart kwam er bericht van de achterblijvers dat ‘ons’ dorp Petrivske getroffen is door raketaanvallen. Het centrum Father’s House is wonderlijk gespaard gebleven. Dank aan de Here!

Er zijn meer bijzondere wonderen te melden. Veel Russische raketten worden onderschept door de luchtafweer, missen hun doel of gaan helemaal niet af. Dat is een bijzondere bescherming waar we de Here dankbaar voor zijn.

Ook opmerkelijk is dat de communicatie via internet en social media gewoon nog mogelijk is. Voor de vele gezinnen die gescheiden van elkaar deze oorlog moeten verwerken is dat een bijzondere zegen.

Woonhuis in Petrivske getroffen door raketinslag

Opvang in Mercy House

In het plaatsje Vatutine steunen wij het moeder- en babycentrum van Mercy House. Hier wordt gelukkig niet gevochten. Er zijn in Vatutine geen strategische doelen te veroveren.

De bewoners hebben besloten om te blijven en anderen te helpen door hen een veilig onderdak te bieden. Families uit Marioepol en Charkov hebben het gered om de veilige haven van Mercy House te bereiken. Met een groot papier met de tekst ‘kinderen’ op de voorruit hebben ze de gevaarlijke tocht doorstaan.

Anatoliy Krivenko met vluchtelingen uit Charkov en Marioepol

Noodhulpactie loopt door

Help mee en geef voor  voedsel, schoon drinkwater en (tijdelijk) onderdak. 

Deel dit artikel via

Ook interessant voor u