Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
oudere mevrouw in winterjas met energierekening voor de verwarming

diaconie in de praktijk

In onze kerken gebeurt enorm veel op diaconaal gebied. Er zijn veel verschil­lende manieren om diaconaal betrokken te zijn en dat is inspi­rerend om te zien. We delen daarom graag wat voorbeelden. Deze maand een buurtklus in Hoogeveen, vluch­te­lin­gen­opvang in Kerkwerve en een kookgroep in Amersfoort.

Handen uit de mouwen in Hoogeveen

Gemeen­te­leden in Hoogeveen kwamen een man te hulp die de rommel in zijn tuin, schuur en keuken niet meer onder controle kreeg. Ze hadden zich laten inscha­kelen door Stichting Present, omdat deze meneer zelf niemand had om hem te helpen.

Lees meer in Dagblad van het Noorden 

Vluchtelingenopvang in Kerkwerve

Zoals veel kerken komt ook Kerkwerve in actie voor Oekraïne. Vluch­te­lingen krijgen onderdak in 8 staca­ravans, die bij verschil­lende gemeen­te­leden zijn neergezet. Vrijwil­ligers zorgen voor vervoer en dagopvang in het kerkgebouw.

Lees meer in het Refor­ma­to­risch Dagblad 

Koken voor daklozen in Amersfoort

Elke woensdag staat een kookgroep van Kruispunt – een missi­o­naire gemeente in Amers­foort Vathorst - achter het aanrecht om ongeveer 25 mensen zonder dak van een maaltijd te voorzien. ‘We willen op deze manier het verschil maken en kunnen zo van betekenis zijn voor anderen.’ Via een besloten Facebook­groep melden enthou­si­as­te­lingen zich aan. De maaltijden worden in bakjes gedaan en de volgende dag uitge­ser­veerd aan de daklozen.

Bron: Zending verbindt, magazine over de zendings­ac­ti­vi­teiten van de classis Amersfoort.

Jullie activiteit in deze rubriek?

Is jullie gemeente diaconaal actief en vind je het leuk om anderen daarmee te inspi­reren via deze rubriek? Geef het door aan commu­ni­ca­tie­me­de­werker Arianne Frelink via a.frelink@cgk.nl.

Print Friendly, PDF & Email