Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Zoeken in posts
Zoeken op pagina's
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Zoeken in posts
Zoeken op pagina's
dlm_download

die gaat zich nooit bekeren!

Marlute van Dam, missi­o­naire diaconale werker vanuit de kerk van Den Helder werkt als bijbel­ver­taler in Roemenië. Door haar werk komt ze met allerlei mensen in aanraking. Het is voor haar van het grootste belang hun taal te leren spreken en schrijven. Dat levert bijzondere ontmoe­tingen op.

 

Met Pasen was ik op bezoek bij een ouder stel in Sadova. Hun zoon was ook aanwezig. Ik had hem voor het laatst gezien toen ik nog maar net in Sadova woonde, dus we praatten een beetje over mijn integratie in Sadova. Ik vertelde hem over de mensen die ik bezocht, onder andere een alleen­staande vrouw. Ze had tegen mij gezegd dat ze meer over God wilde weten en daarom ga ik af en toe naar haar toe om met haar uit de Bijbel te lezen. 'Die gaat zich nooit bekeren,' zeiden ze in koor en ik vroeg waarom niet. Deze vrouw bleek bekend te staan als een prostituee, en daarom gaan zichzelf respec­te­rende mensen niet met haar om.  Later bezocht ik deze vrouw weer. Ze vroeg me om uit een Bijbel­stu­die­boekje voor te lezen en ik las voor over de Emmaüs­gangers. In dat stuk ging het ook over de noodzaak om schoon te maken in je hart, om vergeving te vragen voor je zonden.  Misschien hebben ze gelijk dat deze vrouw zich nooit gaat bekeren, maar ze waren het met me eens dat we als chris­tenen geroepen zijn om naar die mensen te gaan die anderen links laten liggen’.

Print Friendly, PDF & Email