Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download

doorgaan in Bunggu

In de Gereja Toraja Mamasa, onze zusterkerk op het eiland Sulawesi in Indonesië, word je als dominee door de synode in een gemeente geplaatst. De synode vergadert een keer in de vijf jaar. Er kan een wisseling plaats­vinden, maar ook als je in dezelfde gemeente blijft, word je weer opnieuw bevestigd. Je krijgt dus een nieuwe zending. Ook de predi­kanten Note en Rudiman in Bunggu mogen door op hun huidige plek.

 

opbouw van gemeente en kerk

In 2016 waren ze bevestigd als jonge predi­kanten, en kregen ze de opdracht om het zendingswerk van de GTM in het gebied in Bunggu voort te zetten. Het gebied is afgelegen. Veel werk is er niet. De meeste mensen werken in de palmolieplantages.

Zending steunt het zendingswerk in dit gebied. Na de aardbeving in Palu (2018) waren in Bunggu veel kerken beschadigd. Met man en macht wordt er gewerkt aan de herbouw van de kerken. Ds. Note en ds. Rudiman begeleiden deze bouwpro­jecten. De herbouw wordt mede mogelijk gemaakt door giften vanuit Nederland.

 

bevestiging

De synode van de GTM zag ook de inzet van de beide predi­kanten, en heeft ze voor een nieuwe periode daar benoemd. Om zo niet alleen letterlijk kerkge­bouwen neer te zetten, maar met de hulp van Gods Geest ook te werken aan de geeste­lijke opbouw van de gemeentes die in die kerkjes samenkomen.

Na de synode reisden de leden van het nieuwe synode­be­stuur een aantal maanden door heel West Sulawesi, het gebied van de GTM. Zo waren ze op 1 november in de gemeente van Pedanda, waar de beide predi­kanten opnieuw bevestigd werden. Dat was natuurlijk ook de gelegenheid om een paar mooie foto’s te maken!

 

                                                           

In het midden: ds. Note                                                                                                                                      In het midden: ds. Rudiman

Print Friendly, PDF & Email