Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download

ds. Henk Last overleden

Zondag­morgen 16 augustus overleed ds. Henk Last, in de leeftijd van 79 jaar. Van 1994 tot zijn emeritaat in 2006 was hij zendings­se­cre­taris van onze kerken.

Toen hij begon als zendings­se­cre­taris bracht hij al een brede inter­na­ti­onale ervaring mee: van eind 1979 tot 1985 was hij predikant in Carambeí, in Brazilië. Na terugkeer werkte hij enige tijd als directeur van de Refor­ma­to­rische Bijbel­school in Zeist (de latere Wittenberg). Ook die ervaring kwam hem als zendings­se­cre­taris goed van pas.

In zijn tijd werd een nieuw zendings­project aanvaard in Mozam­bique: de bijbel­school InForTeM in Mocuba. Het feit dat hij vloeiend Portugees sprak is in die tijd voor het deputaat­schap van grote waarde geweest. Ook maakte hij van dichtbij de verzelf­stan­diging mee van de kerken in KwaNdebele.

Ds. Last was als zendings­se­cre­taris nauw betrokken bij uitge­zonden zendings­werkers. Ds. Willem van ’t Spijker vertelt erover: ‘Tijdens een verlof werd je minstens eenmaal verwacht bij de familie Last voor een gezellige maaltijd, en als Henk op werkbezoek kwam, dan had hij niet alleen aandacht voor het werk dat je deed maar ook voor het gezin. En hij durfde het aan om dan in een grappige outfit op de foto te gaan. Henk was een bemin­nelijk mens, die evenwel niet bang was om tegen je te zeggen dat je dingen anders moest doen. Zo herinner ik me nog heel goed dat hij me vertelde dat ik dingen recht had te zetten in relatie tot een van de werkers in Zuid-Afrika.’

Van het evangelie van de levende Here Jezus Christus was ds. Last een getrouw dienaar en blijmoedig verkon­diger. Voor zijn vrouw Riet en hun kinderen en klein­kin­deren bidden we om de troost van dat evangelie.

Print Friendly, PDF & Email
CGK dienstenbureau 0318 582375 info@cgk.nl