Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download

een engel heeft ons eten en drinken gebracht!’

Corona heeft veel impact in ons leven en dat is wereldwijd niet minder. In 2020 hielden we samen met kerkenhelpenkerken.nl een noodhulp­actie. Een van de plekken waar we steun konden geven is de Koerdische regio. Daar was een lockdown in het voorjaar van 2020. Veel mensen konden niet werken of verloren zelfs hun baan. Vanuit de regering was er geen hulp. Al snel bouwden schulden op om eten en drinken te kopen.

voedselpakketten 

Speciaal om onze broeders en zusters en de mensen om hen heen een hart onder de riem te steken hebben voedsel­pak­ket­acties gehouden. De eerste rondom Kerst en daarna op 21 maart, het Koerdisch nieuwjaar. De pakketten werden samen­ge­steld en uitge­deeld vanuit de Koerdische kerk.

Een hulpver­lener van Home for Kurds (Doorgeven november, pagina 14) vertelt: ‘Voor de acties hebben we de leiders van huiskerken gevraagd om zich heen te kijken welke gezinnen er in nood zijn en onder­steuning nodig hebben. Zij staan dicht bij de mensen. Zo gaf één leider in plaats van kipfilet of kippen­poten een levende kip aan elk gezin, zodat de gezinnen zelf konden beslissen of ze de kip wilden houden of opeten.’

Met onze finan­ciële steun konden 465 voedsel­pak­ketten worden uitge­deeld. De basis van de pakketten bestond uit de volgende levens­mid­delen: 5 kilo rijst, meel, olie, tomaten puree, couscous, macaroni, spaghetti, linzen, babymelk­poeder, wasmiddel en zeep.

een engel

Vanuit een dorpje in de bergen van Koerdistan kwam een telefoontje van een gezin met 6 kinderen. ‘Er is zoiets bijzonders gebeurd! Een engel heeft ons eten en drinken gebracht!’ Het hele gezin had corona. De moeder in het gezin moest worden opgenomen in het ziekenhuis, terwijl de vader nog niet in staat was om weer te werken. De rekeningen voor het ziekenhuis hadden finan­cieel teveel gevraagd. Er was geen eten meer in de kast en geen geld om eten te kopen. Het gezin was samen aan het bidden om hulp van God toen er werd geklopt. Iemand die ze niet kenden bracht een doos vol eten. Ze ervaarden dat God hen zag en hun gebeden had verhoord.

Lees meer over onze corona noodhulp op deze pagina

Print Friendly, PDF & Email